Ostali sportovi

Bilijar klub "Jump" do novih pobjeda uz Mozzart

Bilijar klub "Jump" do novih pobjeda uz Mozzart
Foto: Ustupljena fotografija | Bilijar klub "Jump" do novih pobjeda uz Mozzart

Bilijarski sto, kugle i tak dovoljni su za početak bilijarskog treninga, a mirna ruka i pogled u pravcu kugle donose siguran poen koji se postiže samo vrijednim treniranjem.

Zato za prave sportiste odmora nema, što potvrđuju članovi bilijarskog kluba "Jump" iz Sarajeva, koji su prve treninge u ovoj godini započeli u novim dresovima koje je za njih obezbijedila kompanija Mozzart.

Oko 20 seniora i juniora najmlađeg bilijarskog kluba u Sarajevu, među kojima su i četiri dame, vrijedno treniraju i pripremaju se za takmičenja koja ih očekuju tokom ove godine. 

"Donacija opreme kompanije Mozzart našem klubu je veoma značajna i zahvaljujemo se na tome. Svakako se nadamo da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti i da ćemo se zajedno radovati postignutim rezultatima", rekao je Mustafa Hadžibajrić, predsjednik Bilijar kluba "Jump" Sarajevo. 

Predstavnici bilijarskog kluba "Jump" takmiče se, pod okriljem Bilijar i snooker saveza BiH, na prvenstvima u državi i regionu.  Najveći uspjeh im je drugo mjesto na Državnom prvenstvu parova gdje su najbolji bili junior Nidal Hadžibajrić i Mustafa Hadžibajrić.  Tu je i osvojeno drugo mjesto Nidala Hadzibajrića na Državnom juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Njihova dva igrača plasirala su se u završnicu BHTour lige, a svog predstavnika imaju i na najvećem turniru u bilijaru Euro Tour u Evropi.

Ovaj klub svakog janura organizuje veliki turnir parova na kojem učestvuju najbolji igrači iz BiH, Srbije, Hrvatske…Svakog petka organizuju turnir koji su simbolično nazvali "Petkom" na kojem se tradicionalno takmiče već četiri godine u svom klubu.  

Jedna od novogodišnjih želja im je da povećaju broj juniora u svojim redovima, ali i da zabilježe što bolje rezultate na predstojećim turnirima koji ih očekuju. To će sigurno sada još lakše ostvariti uz pomoć prijatelja iz Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije