Ostali sportovi

Bimal Jedinstvo u polufinalu plej-ofa za šampiona BiH

Bimal Jedinstvo u polufinalu plej-ofa za šampiona BiH
Foto: N.N. | Bimal Jedinstvo u polufinalu plejofa za šampiona BiH

Odbojkašice Bimal Jedinstva plasirale su se u polufinale plej-ofa za šampiona BiH nakon što su u četvrtfinalnoj seriji rezultatom 2:1 eliminisale Goražde.

Izostanak šest igračica zbog suspenzije ipak nije skupo koštao aktuelne šampionke, koje su nakon pobjede (3:0) u prvom meču u Goraždu u naredna dva susreta igrale bez šest ključnih igračica. Izostanak Nataše Slijepčević, Ane Gajić, Žane Dragutinović, Milice Ivković, Katarine Popović i Jovane Biberdžić, koje je Odbojkaški savez BiH kaznio sa dva meča zabrane zbog neodazivanja na kvalifikacione utakmice reprezentacije BiH, bio je hendikep i drugi okršaj ova dva tima završio je u korist Goražda (3:1). Sa strepnjom su navijači u Brčkom dočekali današnju majstoricu, ali ekipa Smaila Pezerovića je u odlučujućoj utakmici stigla do pobjede od 3:0 (25:17, 25:15, 25:20), koja ju je odvela u polufinale.

Sutra se igraju i preostale tri utakmice četvrtfinala. Meč lopte za prolaz među četiri najbolje ekipe imaće Gacka, Banjaluka volej i Kula Gradačac. Parovi drugih četvrtfinalnih utakmica (petak), od 16 časova: Banjaluka volej  Smeč (prvi meč 3:1), od 18.30: Gacko  Maglić (3:0), od 19: Kula Gradačac  Sloboda (3:2). Eventualno treće utakmice na rasporedu su u subotu.

Što se tiče odluke o suspenziji igračica Bimal Jedinstva, ona je donesena na sjednici Upravnog odbora OS BiH, s tim da ista nije bila jednoglasna. Sredinom januara predsjednik OS BiH Alija Fatić pokrenuo je disciplinski postupak protiv brčanskih odbojkašica koje se nisu odazvale selektoru Goranu Nešiću za ključne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prije nekoliko dana donesena je odluka o njihovoj suspenziji, koja je odmah stupila na snagu.

"Pravila su jasna. Odluka je donesena prema aktima Saveza, iako su za nju glasali predstavnici OS FBiH (pet), a protiv članovi iz OS RS (tri). Igračice Jedinstva, čija žalba je odbijena, kažnjene su sa dvije utakmice suspenzije uz novčanu kaznu od 1.000 KM. Klub, koji je, po našem mišljenju, morao imati uticaj na odluku igračica, koje su samo javile da ne dolaze na okupljanje, kažnjen je sa 4.000 KM. Opravdan izostanak je samo u slučaju prijave povrede ili smrtnog slučaja", kazao je Fatić.

Nekadašnji predsjednik, danas potpredsjednik OS BiH Milutin Popović složio se da kažnjene igračice nisu svoj izostanak pravdale valjanom dokumentacijom.

"Evidentno je da su u Jedinstvu napravili propust. Neodazivanje nije pravdano valjanom dokumentacijom i s tog stanovišta napravljeni su propust i greška. Nisam bio na posljednjem sastanku, ali stav članova iz OS RS je da niko nema pravo da prekrši proceduru i pravilo o utvrđivanju odgovornosti drugoga. Samo u tome je došlo do različitih mišljenja, u načinu postupanja. Lično sam za to da se u Savezu uvijek radi tako da se ne stvaraju bilo kakvi problemi i da se stvari rješavaju u skladu sa definisanim dokumentima", naglasio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije