Ostali sportovi

"Blanik kup" 26. avgusta na aerodromu Urije

"Blanik kup" 26. avgusta na aerodromu Urije
Foto: Ilustracija | "Blanik kup" 26. avgusta na aerodromu Urije

PRIJEDOR - Jedinstvena sportska manifestacija "Blanik kup Prijedor 2018" biće održana 26. avgusta na Aerodromu Urije u Prijedoru, potvrdio je danas na sjednici Organizacioni odbor.

Riječ o takmičenju pilota, jedinom takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici "blanik L-13" koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Direktor Kupa Milan Marković rekao je da se, kao i ranijih godina, očekuje učešće tridesetak pilota jedriličara iz Australije, Poljske, Austrije, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

"Zvanični program i letenje jedriličara traje od 11.00 do 17.00 časova, nakon čega će prvi put u Prijedoru biti organizovano letenje balona i u večernjim časovima muzički program i nastup nekoliko muzičkih grupa", naveo je Marković.

Predsjednik Organizacionog odbora kupa Milenko Đaković rekao je da su na sastanku evidentirana sva organizaciona i bezbjednosna pitanja i uslovi koje treba ispuniti da bi sve bilo spremno za početak "Blanik kupa".

"Akcenat smo stavili na bezbjednost takmičara, a onda i svih učesnika ovog događaja", istakao je Đaković.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović, koji je prisustvovao sjednici, rekao je da je ovo 13. "Blanik kup" koji promoviše, ne samo grad Prijedor, nego i prijedorsku regiju.

"Sigurno je da će ove godine, osim takmičarskog dijela, mlade ljude privući i koncerti. Nadam se da će svi ljubitelji sporta i zabave iz Prijedora i okolnih gradova doći na aerodrom i prisustvovati ovom jedinstvenom događaju", izjavio je Jaćimović novinarima.

Organizator kupa je Aero-klub "Prijedor", a pokrovitelji grad Prijedor, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, te Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije