Ostali sportovi

Bojana Bjeljac: U BiH me ne cijene

Bojana Bjeljac: U BiH me ne cijene
Bojana Bjeljac: U BiH me ne cijene

Da nastupam za Hrvatsku prevagnuli su uslovi koji su mi ponuđeni, više su prepoznali moj talenat i potencijal, za razliku od BiH, gdje nisu znali da me cijene i nisam imala nikakvu podršku, kazala je Bojana Bjeljac, prvakinja Hrvatske u maratonu, za "Nezavisne".

Kaže da je kontakte sa Hrvatskim atletskim savezom imala i ranijih godina, a da se u BiH niko nije osvrtao na nju i njene rezultate.

Bojana Bjeljac je rođena i odrasla u Novom Gradu, sada živi u Zagrebu, a kaže da joj grad na Uni ne nedostaje mnogo.

"Osim porodice i prijatelja, Novi Grad mi ni najmanje ne nedostaje, a što se tiče bavljenja atletikom tamo sam imala katastrofalne uslove. Zagreb mi odgovara u sportskom smislu jer ima odlične staze za trčanje. Jedina mana je što nemam slobodnog vremena za druge aktivnosti, ali takav je život sportiste koji želi da uspije", kazala je Bojana.

Član je Atletskog kluba Zrinjevac, a kaže da joj je titula na hrvatskom maratonu velika satisfakcija da bude još bolja u godinama koje dolaze i da Hrvatska ima odlične takmičarke, te da će teško biti ući među tri maratonke koje će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, što joj je velika želja.

Bojana ima 27 godina, maratonom je počela ozbiljno da se bavi 2013, a smatra da su godine pred njom najbolje za bavljenje ovom disciplinom.

"Najbolje godine su poslije tridesete, treba da se stekne mnogo iskustva u maratonu, za razliku od kraćih disciplina, a treba i mnogo vremena i treninga da tijelo sportiste može da podnese takve napor. Mnogo mi znači i saradnja sa trenerom Mladenom Kršekom, sa kojim radim od ove godine", kaže ona.

Najbolje vrijeme u trci dugoj 42,195 kilometara do sada joj je 2:40:51 sati, a kazala je da već u narednoj godini na Svjetskom prvenstvu može da poboljša taj rezultat.

Smatra da je najbitnija predanost i naporan rad za bavljenje ovim sportom.

"Dnevno imam jutarnji i popodnevni trenning i osim njih teško stižem da se bilo čime drugim bavim jer za to jednostavno nemam vremena. Ostatak vremena provodim u konvalescenciji od napornog rada. Mjesečno istrčim oko 500 kilometara, što je i dalje  malo za vrhunske rezultate na svjetskom nivou, ali doći će sve na svoje", optimistična je Bjeljac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije