Ostali sportovi

Bokser Mihajlo Jović dobrim nastupima otvorio vrata reprezentacije

Bokser Mihajlo Jović dobrim nastupima otvorio vrata reprezentacije
Foto: Privatna arhiva | Bokser Mihajlo Jović dobrim nastupima otvorio vrata reprezentacije

Šesnaestogodišnji bokser Mihajlo Jović prvim nastupima u ringu skrenuo je pažnju na sebe pošto je prva tri meča završio nokautom. Kaže da je zadovoljan, a na njegove uspjehe su ponosni i u Bokserskom klubu Sveti Georgije 2015.

Posljednje pobjede junior banjalučkog kluba (takmiči se u kategoriji do 63 kilograma) ostvario je na Prvenstvu BiH koje je od 2. do 4. oktobra održano u Vogošći.

"Prvenstvo BiH je viza za evropska i svjetska takmičenja na koja mogu da idu samo oni koji su osvajali prva mjesta na bh. prvenstvima, a Mihajlo je osvojio zlatnu medalju. U polufinalu je tehničkim nokautom pobijedio Anisa Rakića iz BK Titanium, a u finalu je takođe, tehničkim nokautom u prvoj rundi, pobijedio boksera banjalučke Slavije 1961 Davida Radetića. Ono što nas raduje jeste da je zapao za oko selektorima BiH tako da velike mečeve tek očekujemo", rekao je trener Duško Zorić.

Jović je srećan što je karijera krenula ovim putem.

"Bile su veoma teške borbe, ali sam ta dva meča na Prvenstvu BiH završio u prvim rundama. Dugi niz godina sam se spremao za državno prvenstvo", rekao je Jović i dodao:

"U boksu sam od malih nogu. Otac i stric su se bavili boksom pa sam uz njih zavolio ovaj sport, trenirao sam godinama, ali se do skoro nisam takmičio. Veoma sam srećan što sam u prva tri meča upisao tri pobjede."

Jović je u debitantskom meču, u meču lige Republike Srpske, slavio prekidom u drugoj rudni.

"Nakon godina treninga bilo je dobar osjećaj boriti se u zvaničnom meču. Imao sam teške sparinge u BK Sveti Georgije, boksovao sam sa veoma dobrim borcima, i to mi je svakako pomoglo da zabilježim pobjede u takmičarskim mečevima. Zahvalio bih se treneru Zoriću, ali i ocu Radoslavu Joviću koji mi je, takođe, trener", rekao je mladi bokser.

Jović se sada okreće takmičenju u Ligi RS, a kada će biti naredni mečevi zavisi od kalendara takmičenja koji, kao i drugim sportovima, kroji pandemija virusa korona.

"Mihajlo je sve svoje mečeve pobijedio tehničkim nokautom što malo kome polazi za rukom. Očekujemo da zabilježi uspjehe i u nastavku karijere, ali sada je sve stvar takmičenja i finansija, ali ono što je najbitnije jeste da je on u svojoj kategoriji otvorio vrata reprezentacije BiH", ističe trener Zorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije