Ostali sportovi

Bokseri iz BiH se sa dvije medalje vraćaju sa Balkanskog prvenstva

Bokseri iz BiH se sa dvije medalje vraćaju sa Balkanskog prvenstva
Foto: N.N. | Bokseri iz BiH se sa dvije medalje vraćaju sa Balkanskog prvenstva

Na Balkanskom prvenstvu u olimpijskom boksu, koje je proteklih dana održano u Zagrebu, učestvovala je i Bosna i Hercegovina, koja je nastupila sa svojom seniorskom reprezentacijom i osvojila dvije medalje.

Alen Rahimić je u kategoriji do 56 kilograma (bantam kategorija) osvojio zlatnu medalju, a Jasmin Peštek u kategoriji +91 kg (superteška kategorija) bronzanu.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao Feni da je bitno to da je BiH uspjela proći eliminacije i ući u borbu za medalje.

"U konačnici smo imali jednog finalistu i jednog bronzanog", naveo je Peštek, te ocijenio da je ovo veliki uspjeh za bh.  olimpijski boks.

Pored toga, kaže da je bilo organiovano i stručno polaganje za bokserske sudije za zvanje sa prvom zvjezdicom, koji će nakon što su položili imati pravo suditi međunarodne turnire pod Evropskom i Svjetskom bokserskom federacijom.

"Iz BiH je bilo pet sudaca i svi su uspješno položili, tako da se vraćamo sa dobrim rezultatima i osvojenim medaljama", kazao je Peštek.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije