Ostali sportovi

Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna
Foto: FENA | Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Prvi put u istoriji bolid Formule 1 voziće se ulicama Bosne i Hercegovine.

Događaj Red Bull Showrun Sarajevo bit će održan 9. juna i preobraziće urbane prostore Sarajeva u jedinstvenu pozornicu za automobilistički performans tokom kojeg će legendarni Red Bul Racing Formula 1 bolid prirediti dan za pamćenje za sve posjetioce, saopštili su organizatori.

Prateći program uključiće muzičke performanse, ali i nastupe poznatog njemačkog dvojca Red Bul Driftbrothers, te virtuoza na stunt motoru Arasa Gibieza.

„Osvojili ste naša srca svojom bogatom kulturom, živopisnom istorijom, a poseban duh ljudi na ovim prostorima učinit će događaj još posebnijim“, poručio je u ime Red Bull Racinga, legendarni F1 vozač David Kultar koji je naglasio da je Sarajevo jedan od samo devet gradova u svijetu koji će ugostiti Red Bull Showrun.

Jadran Crnogorac u ime organizatora je istakao da će bolid proći trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

„Bosna i Hercegovina i Sarajevo sigurno zaslužuju ovakve događaje i ovo je naša posveta gradu. Želimo se posebno zahvaliti našim pokroviteljima i partnerima bez čije podrške realizacija ovako velikog projekta sigurno ne bi bila moguća“, kazao je Crnogorac te dodao da će gledanje ovog adrenalinskog spektakla biti besplatno za sve posjetioce i fanove.

Uskoro će ipak u prodaju biti pušten određen broj ulaznica za Fun Pit zonu i VIP sjedišta na tribinama, za one koji žele najbolji mogući pogled na stazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije