Ostali sportovi

Borovčanin: Bokseri samoproglašenog Kosova nisu se ni prijavili na Svjetsko prvenstvo

Borovčanin: Bokseri samoproglašenog Kosova nisu se ni prijavili na Svjetsko prvenstvo
Foto: bokserskisavez.rs | Borovčanin: Bokseri samoproglašenog Kosova nisu se ni prijavili na Svjetsko prvenstvo

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovačanin, otkrio je da se bokseri samoproglašenog Kosova nisu ni prijavili za učešće na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Borovčanin je odbacio navode o zabrani ulaska boksera samoproglašenog Kosova u centralnu Srbiju kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".

"Tome u sportu nema mesta. Samoproglašeno Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu tzv. Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi", rekao je Borovčanin, prenose beogradski mediji pozivajući se na "Tanjug".

Borovačanin je istakao da je ponosan što je Srbija domaćin SP.

"Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo dogadaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji", istakao je prvi čovek BSS.

Mnistarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija prethodno je objavilo tvrdnje da je kosovski bokserski tim nezakonito spriječen da udje u centralni dio Srbije.

Prištinska Koha Ditore objavila je da je od kosovske delegacije traženo je da dresove sa kosovskim obilježjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili., prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije