Ostali sportovi

Bošković odmarala, Ezačibaši pobijedio

Bošković odmarala, Ezačibaši pobijedio
Foto: Facebook/Eczacıbaşı Spor Kulübü | Bošković odmarala, Ezačibaši pobijedio

Turski tim Ezačibaši vratio se na pobjednički kolosek poslije poraza od Skandićija u prošlom kolu Lige šampiona.

Rijetke su ove sezone prilike da Tijana Bošković dobije odmor, ali večerašnja utakmica bila je idealna baš za to. I bez najbolje igračice, Ezačibaši je slavio na domaćem terenu protiv Marice Plovdiv i tako došao do treće pobjede u Ligi šampiona - 3:0 (25:19, 25:20, 25:19).

Prošle nedjelje turski tim je doživio poraz u derbiju trećeg kola protiv italijanskog Skandićija, a danas je uspio da se vrati na pobjednički kolosjek.

Srpske odbojkašice ovog puta nisu bile u startnoj postavi, ali je Stevanovićeva odigrala sjajno u posljednjem činu. Tijana Bošković nije ulazila u igru, a Jovana Stevanović je igrala dio drugog i treći set - za to vrijeme je skupila devet poena (napad 9-6, tri bloka).

U sastavu Ezačibašija tri odbojkašice su upisale deset poena - Japrak Erkek, Irina Voronkova i Hande Baladin.

Drugi meč grupe B igra se u srijedu od 18.30, a sastaju se Skandići i Vašaš. Trenutno italijanski klub za koji igra Maja Ognjenović drži vodeću poziciju sa skorom 3-0, Ezačibaši je drugi sa 3-1, Marica trećeplasirana sa učinkom 1-3, a Vašaš na dnu bez pobjede (0-3).

Po propozicijama CEV, pobjednici svih pet grupa otići će direktno u četvrtfinale. Drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana ekipa plasiraće se u plej-of za plasman u četvrtfinale.ž

Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV. Evropsku priču završavaju poslije šestog kola samo klubovi koji budu posljednji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije