SP Qatar 2022.

Ostali sportovi

Bosnalijek podržao "Gimnazijadu 2022"

Bosnalijek podržao "Gimnazijadu 2022"
Foto: N.N. | Bosnalijek podržao "Gimnazijadu 2022"
Promocija

​Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek, ponosni je sponzor ovogodišnje Gimnazijade u Sarajevu.

Ovo tradicionalno sportsko takmičenje učenika svih sarajevskih gimnazija održat će se ove godine po 21. put.

Nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom COVID-19, tokom tri dana sportske ekipe takmičiće se u košarci, odbojci i stonom tenisu.

"Kao lider poslovne zajednice Bosne i Hercegovine, koji plasira svoje proizvode na 28 tržišta na tri kontinenta, maksimalno podržavamo aktivnosti kojima se promoviše i osigurava briga o zdravlju i razvoju djece. Upravo su sport i sportska takmičenja  jedan od najboljih načina da se osigura zdrav razvoj omladine, ali i da se istovremeno grade nova i učvršćuju postojeća prijateljstva među njima. Drago nam je što imamo priliku biti dio ove lijepe priče, koja traje već decenijama i koja se, na radost svih nas, vraća nakon dvije godine pauze", naglasili su iz kompanije Bosnalijek.

Ovogodišnja Gimnazijada održaće se u KSC "Skenderija". Po prvi put će u takmičenjima učestvovati i dvije privatne gimnazije "Sarajevska škola za nauku i tehnologiju" i "Richmond park".

Na "Gimnazijadi 2022" učestvovaće jedanaest sarajevskih gimnazija sa 477 prijavljenih sportista i 30 profesora (trenera).

Pored sportista, u organizaciji ovog takmičenja, odnosno u realizaciji samog projekta, učestvovaće cijelo Nastavničko vijeće Prve gimnazije i oko 80 učenika pomenute škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije