Ostali sportovi

Božić nakon potpisa za Ub: Očekujem još veći napredak u karijeri

Božić nakon potpisa za Ub: Očekujem još veći napredak u karijeri
Foto: N.N. | Milana Božić nakon potpisa za ekipu Uba: Očekujem još veći napredak u karijeri

U Švajcarskoj sam dosta napredovala, a vjerujem da ću isto tako nastaviti i u ekipi Uba, koja je aktuelni pobjednik Kupa Srbije, kaže mlada bh. odbojkašica Milana Božić (20).

Jedna od najtalentovanijih bh. odbojkašica i reprezentativka BiH Milana Božić prošle godine je iz Kule iz Gradačca otišla u Švajcarsku, gdje je protekle sezone branila boje ekipe VFM Zesara, a ovoga ljeta odlučila je da se vrati na Balkan i potpiše ugovor s jednom od najboljih ekipa u Srbiji, Ub.

"Moram priznati da je švajcarska liga jača nego kod nas u BiH. Ostvarila sam primarni cilj, napredovala sam u svim segmentima igre. Zadovoljna sam svojim igrama, ali isto tako mnogo tužna zbog prekidanja lige zbog virusa korona", ističe ova Modričanka.

Iako je sa svega 19 godina napustila svoj dom i skrasila se u drugoj zemlji, Božićevoj nije dugo trebalo da se uklopi u novu sredinu.

"Ne mogu reći da je bilo teško, ali bilo je neobično, jer naći se među novim ljudima koji nemaju istu kulturu, navike pa ni jezik je pomalo i interesantno. Ali znate kako kažu, živ se čovjek na sve navikne", naglašava bh. internacionalka.

U narednoj sezoni nekadašnja odbojkašica Modriče i Kule Gradačac biće mnogo bliže kuće, s obzirom na to da ćemo je gledati u zemlji aktuelnih prvakinja Evrope. Potpisala je za veoma ambiciozni klub Ub iz Srbije, koji je u minuloj sezoni osvojio istorijski trofej Kupa Srbije.

"Karijeru nastavljam u Ubu, koji spada u top 3 kluba u Srbiji, i iskreno vjerujem da je ovo prava odluka, jer radi se o klubu s velikim ambicijama. Po dosadašnjem praćenju može se vidjeti da ulažu mnogo i ja se nadam da ću opravdati očekivanja. Sretna sam što ću raditi pod palicom trenerice Marijane Boričić", rekla je Božićeva, koja igra na poziciji tehničara, i dodala:

"Još sam mlada. Posvećena sam sebi i svom napretku. Nadam se da ću još mnogo toga naučiti u novoj sredini. Član sam reprezentacije BiH još od 2014. godine i nadam da ću i u budućnosti dobijati poziv zemlje u kojoj sam odrasla."

Posljednjih nekoliko mjeseci bili su poprilično stresni za odbojkašicu iz Modriče. Kao i većina željela je da u doba virusa korona bude sa svojim najbližim, ali zbog pandemije nije mogla na vrijeme da se vrati kući.

"Ova situacija je jako tužna za sve sportiste. Vjerujem da nam svima fale takmičenja i treninzi, a samim time i druženja. Ja sam u doba korone bila pod velikim stresom. U više navrata iz Švajcarske su mi otkazali let, a kada sam i uspjela stići, nakon nekoliko dana bila sam u karantinu. Zatvaranje u četiri zida je bio šok. Poslije svega toga sam i dalje samo u kontaktu s porodicom i nekoliko dragih ljudi. U grad ne idem, jer kući imam starije baku i djeda i ne bih voljela da im se išta desi", zaključila je Božićeva, dodavši da je treninge uglavnom obavljala kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije