Ostali sportovi

Brankica Mihajlović jedan od najboljih ambasadora Srpske

Brankica Mihajlović jedan od najboljih ambasadora Srpske
Foto: Srna | Brankica Mihajlović jedan od najboljih ambasadora Srpske

Odbojkašica reprezentacije Srbije Brankica Mihajlović, danas je zvanično dobila entitetsko državljanstvo Republike Srpske, koje joj je uručila ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić u kancelariji Vlade Republike Srpske u Brčkom.

Mihajlovićeva, koja je Brčanka, istakla je da joj državljanstvo Republike Srpske mnogo znači.

“Ovo je za mene velika čast. Iskoristila bih ovu priliku da pošaljem poruku ljubavi. Želim da širim ljubav prema svima i nadam se da to svi razumiju”, rekla je Mihajlovićeva.

Rešićeva je Mihajlovićevoj uručila cvijeće i poklone, te istakla da je ova odbojkašica jedan od najboljih ambasadora Srpske.

“Mi smo posebno srećni i ponosni što je Brankica izabrala Republiku Srpsku, da je na ovaj način promoviše, drago nam je što nije zaboravila gdje pripada. Ona je jedan od naših najboljih ambasadora i na to uvijek moramo biti ponosni”, rekla je Rešić i dodala da joj je veoma drago što je danas malo bolje upoznala Brankicu.

Dodjeli entitetnskog državljanstva Mihajlovićevoj prisustvovao je i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, koji joj je čestitao na toj odluci.

“Nama je na ponos i čast da je naša sugrađanka jedna od najboljih odbojkašica svijeta”, rekao Milić.

On je dodao da je, kada je u pitanju entitetsko državljanstvo, ta materija uređena entitetskim zakonima o državljanstvu.

“Mi ovdje u Brčkom imamo svoj Zakon o izboru i promjeni entitetskog državljanstva, budući da je to i obaveza prema izbornom zakonodavstvu BiH. Dakle, Brankica je na ovaj način, ispunila svoju zakonsku ovavezu, ali drago nam je da je prilikom tog opredjeljenja izabrala entitetsko državljanstvo Republike Srpske”, istakao je Milić.

Milić je dodao i da je zakonom predviđeno da entitetsko državljanstvo bude uneseno u ličnu kartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije