Ostali sportovi

Brankica Mihajlović za "Nezavisne": Zlato donosim u Brčko

Brankica Mihajlović za "Nezavisne": Zlato donosim u Brčko
Foto: FIBV | Brankica Mihajlović za "Nezavisne": Zlato donosim u Brčko

Još nismo svjesne ogromnog uspjeha i mislim da ćemo kada se smire emocije shvatiti šta smo uradile, rekla je za "Nezavisne" Brčanka Brankica Mihajlović, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila titulu prvakinja svijeta i ispisala najljepše stranice srpske odbojke.

Ekipa je u nedjelju naveče iz Japana stigla u Beograd, gdje je sinoć organizovan doček za zlatne odbojkašice, a Mihajlovićeva prije klupskih obaveza planira dolazak i u rodni grad.

"Nismo još slavili, kasno smo se vratili i imamo dosta obaveza. U planu je odlazak i u Brčko, ne znam kada, ali donijeću zlato kući", rekla je Mihajlovićeva.

S obzirom na to da mnogi sportisti nekome posvećuju medalje, pitali smo Brankicu da li je ona nekome posvetila odličje, a ona je kroz osmijeh odgovorila: "Ova medalja je moja".

Mihajlovićeva godinama važi za jednu od najboljih odbojkašica svijeta, kvalitet je pokazala i na Šampionatu u Japanu i bila je jedna od najzaslužnijih što Srbija slavi prvo svjetsko zlato u ženskoj odbojci. Da Srbija ima kvalitetan tim bilo je poznato odranije, ali i Mihajlovićeva kaže da je malo ko očekivao da se reprezentacija vrati sa zlatnom medaljom.

"Otišli smo na Svjetsko prvenstvo u Japan sa velikim ambicijama, ciljevima i željom da se vratimo s medaljom. Možda je prevelik zalogaj tada bio razmišljati o zlatu, ali veoma sam zadovoljna i ponosna na sve nas i bilo je lijepo biti dio svega", rekla je Mihajlovićeva, koja se borila za svaku loptu i svaki poen.

U subotnjem finalu Srbija je nakon velike borbe savladala Italiju, a evropsko finale je pomalo iznenadilo svijet odbojke.

"Svi su očekivali Amerikanke, koje su prije četiri godine bile svjetske prvakinje i Brazilke koje su godinama u vrhu svjetske odbojke. Za mene je iznenađenje da su Italijanke u finalu. Imaju mladu ekipu, ali individualno su veoma dobre igračice i dobro su posložene. Igrale su odlično na ovom prvenstvu", rekla je Mihajlovićeva.

Srbija je odlično igrala na SP, zabilježila je 11 pobjeda u 13 utakmica, a posljednje dvije sa Holandijom i Italijom su bile veoma teške.

"Sa Holandijom se svake godine sastanemo dva ili tri puta godišnje i dosta dobro se poznajemo. Po imenima su Holanđanke lošije od nas, ali igraju dobru odbojku, prevladava njihova borbenost i nikad ne odustaju. Ako im daš prostora mogu da kazne, tako da je ta utakmica bila psihološki iscrpljujuća i najteža na Svjetskom prvenstvu", kaže Mihajlovićeva.

Prije perioda velike sreće, tačnije samo četiri mjeseca prije borbe za zlato, reprezentativka Srbije je morala na operaciju koljena.

"Uvijek sam vjerovala u oporavak. Bilo je naporno vratiti se u formu, ali ja sam borac. Za mene ne postoje riječi 'ne mogu', 'ne znam' i 'neću' i zbog te povrede i operacije ova medalja mi je još draža", rekla je Brankica Mihajlović, kojoj je ovih dana stiglo mnogo čestitki, a najdraže su joj one od najmlađih članova porodice jer su, kako kaže, najiskrenije.

Ne razmišlja o Igrama

Nakon osvajanja zlata na SP, odbojkašice Srbije javnost već vidi sa medaljom i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

"Ne razmišljamo o Igrama, još je rano i sada želim da uživam malo u ovom uspjehu. Međutim, sjećam se da sam 2016. nakon Igara u Rio de Žaneiru mislila kako su OI u Tokiju daleko, ali, evo, bliži se i to takmičenje", rekla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije