Ostali sportovi

Brčaci dva seta od top 16

Brčaci dva seta od top 16
Foto: N.N. | Brčaci dva seta od top 16

Odbojkaši Mladosti imaju priliku da večeras ponove prošlosezonski istorijski uspjeh i plasiraju se u osminu finala CEV kupa.

Aktuelni prvaci BiH u utorak pred svojim navijačima igraju revnaš susret šesnaestine finala drugog po rangu evropskog takmičenja protiv ekipe Lozane (Švajcarske). Prije sedam dana Brčaci su ostvarili veliku pobjedu (3:1) i došli nadomak plasmana u top 16. Izabranici Branka Mišića su u Švajcarskoj odigrali sjajan meč i tako pokazali da ne zaostaju nimalo za evropskim ekipama. U taboru bh. šampiona svjesni su da ih očekuje težak meč, kao i da ponovo imaju priliku da naprave veliki rezultat na evropskoj sceni.

"Dobrom igrom i pobjedom od 3:1 u gostima smatram da smo obavili 70 posto posla. Naravno, ovo je elitno takmičenje, tako da nećemo potcijeniti ekipu Lozane niti jednog momenta. Za prolaz su nam potrebna dva seta. U ekipi vlada dobra atmosfera, a i zdravsteni bilten nam je dobar, s obzirom na to da smo do prije dvadesetak dana imali dosta problema sa povredama. Očekujem dobru posjećenost na utakmici i dobru odbojku prije svega, te da ostvarimo prošlogodišnji uspjeh prolaskom u 16 najboljih", rekao je libero bh. šampiona Mlađan Lukić.

Utakmica između Mladosti i Lozane igra se večeras u Brčkom sa početkom u 19 sati. U utorak će na teren i drugi bh. predstavnik u CEV kupu. Pred odbojkašima Kaknja je znatno teži zadatak i gostovanje u Budvi, koja je u prvom meču slavila 3:1. Ovaj susret na programu je od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije