Ostali sportovi

CEV okršaj u "Boriku"

CEV okršaj u "Boriku"
Foto: N.N. | CEV okršaj u "Boriku"

Odbojkašice Banjaluka voleja i Bimal Jedinstva u četvrtak će po treći put ove sezone odmjeriti snage. Nakon dva meča u MEVZA ligi, pred dvije najbolje bh. ekipe je do sada možda i najznačajniji duel, slobodno se može nazvati istorijski, u okviru šesnaestine finala CEV kupa.

Ulog u prvom evropskom bh. derbiju biće veliki s obzirom na to da će pobjednik iz dvomeča izboriti plasman među 16 najboljih ekipu u drugom po rangu evropskom takmičenju. Banjalučankama je malo nedostajalo da prošle nedjelje savladaju rivalke iz Brčkog (MEVZA), vodile su 2:0, 13:10 u petom setu, ali je na kraju presudilo iskustvo bh. šampionki. Uoči debija na evropskoj sceni među izabranicama Radmile Marković vlada optimizam.

"Ostaje negde žal za pobedom u nedelju, gde nam je zbog malo sportske sreće i hrabrosti izmakao prvi trijumf u MEVZA ligi. Sledi nam CEV kup, jedno veliko iskustvo i duel opet protiv starih rivalki iz Brčkog. Nadam se da smo u prethodnom meču pokazale banjalučkoj publici kako zaista izgleda naša igra. Pružile smo im divan meč i nadam se da će tribine biti punije jer nam to mnogo znači. Takođe, ovaj poraz je samo motiv i elan za dalji rad i trud jer nas čeka još dosta izazova", poručila je ove sezone sjajna Milica Šorak, koja se pokazala kao veliko ovosezonsko pojačanje.

U taboru aktuelnih prvakinja, koje imaju iskustva igranja evropskih mečeva, raduju se novom okršaju sa Banjalučankama. U prva dva ovosezonska duela u MEVZA ligi Brčanke su slavile, prvo 3:0, a onda prije nekoliko dana 3:2 u Banjaluci. Izabranice Smaila Pezerovića nisu uspjele da preskoče prvu prepreku u Ligi šampiona protiv albanskog Partizanija, ali sada žele da odu što dalje u drugom po jačini evropskom takmičenju.

"Igramo protiv dobro poznatog protivnika, druga utakmica u svega nekoliko dana. Iako smo na papiru favoriti, moramo dati sve od sebe da to opravdamo. Ekipa Banjaluke igra odlično na svom parketu, što je pokazala u prethodnoj utakmici. Spremno ulazimo u meč, nadamo se pobjedi i jednom koraku bliže ka plasmanu među 16 ekipa u CEV kupu, što bi bio veliki uspjeh", istakla je Katarina Popović, libero višestrukih šampionki BiH.

Prva utakmica šesnaestine finala CEV kupa igra se u četvrtak u dvorani "Borik" sa početkom u 19 sati, dok je revanš na programu 18. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije