Ostali sportovi

Ćešić: U Mostaru imam sve što mi treba

Ćešić: U Mostaru imam sve što mi treba
Foto: N.N. | Ćešić: U Mostaru imam sve što mi treba

​Odbojkašice Studentskog kluba Mostar od naredne sezone ponovo će igrati u Premijer ligi BiH nakon što su na superioran način osvojile Superligu Federacije BiH. Mostarke su impresivnu sezonu završile bez poraza i tako se nakon godinu pauze ponovo vratile u elitni rang bh. odbojke.

Već tri godine stanovnik grada na Neretvi je 23-godišnja Brčanka Tamara Ćešić. Prvotimka Mostarki za kratko vrijeme je pobrala simpatije mostarske publike, ali i šire. Nakon pobjede u finalu nad ekipom Orašja, sumirala je utiske poslije briljantne sezone.

"Kroz sezonu nismo izgubile niti jednu utakmicu, što dovoljno govori o kvaliteti našeg kluba i pokazatelj je da zaista opravdano nosimo titulu najboljeg kluba Superlige FBiH", kaže Ćešićeva, jedna od glavnih uzdanica Mostarki.

Tamara je karijeru počela u Bimal Jedinstvu, a prije nego što je stigla u Mostar branila je i boje Modriče i tuzlanske Slobode. 

"Pitanje koje mi se često postavlja jeste odakle Brčanka u Mostaru. Igrala sam za tri kluba Premijer lige sa samo 18 godina i kad pogledam u prošlost smatram da sam mnogo postigla. Moji početni koraci bili su u gradu u kom sam rođena i koji je prvak već 12 godina zaredom. Sa matičnim klubom osvajala sam šest godina zaredom juniorska, kadetska i pionirska prvenstva. Potom sam odigrala sezonu u Modriči, a zatim i Slobodi, gdje sam takođe napredovala", naglašava naša sagovornica i nastavlja:

"Moji prioriteti bili su fakultet i obrazovanje pa sam odlučila da to bude po meni jedan od najljepših gradova BiH - Mostar. Dobila sam ponudu da igram za SOK Mostar i, naravno, prihvatila. Ovdje sam već treću godinu i studiram na Filozofskom fakultetu, smjer odnosi s javnošću, i, evo, uskoro ću postati prvostupnik OSJ. Moram istaknuti kako uvjete koje ovdje imam nigdje nisam imala i bit će mi teško rastati se od SOK Mostar kad za to dođe vrijeme".

Sve igračice, pa tako i Tamara, prezadovoljne su uslovima koje im je omogućio Studentski centar u Mostaru - od besplatnog školovanja, do smještaja i prehrane. Zbog svega onoga što je doživjela u Mostaru ne razmišlja još o promjeni sredine.

"Planiram ostati u Mostaru jer smatram da imam sve što mi je zasad potrebno. Naravno, imam ponuda od raznih klubova, ali smatram da ljudi koji rade za Studentski centar Mostar i Uprava odbojkaškog kluba se trude sačuvati igrače, pa mislim da su sačuvali i mene", poručuje Ćešićeva.

Ono što je zanimljivo za odbojkašicu pred kojom je svijetla budućnost jeste da se bavila i manekenstvom, u kojem je takođe imala dosta uspjeha.

"Odbojka me naučila da budem prvenstveno dobar čovjek, prijatelj i da sve u životu ima svoju cijenu. Pored odbojke bavila sam se manekenstvom i bila prva pratilja na izboru ljepote BiH, ali, nažalost, ako želiš da budeš pravi uspješni sportaš moraš imati dosta odricanja. U budućnosti vidim sebe kao nekoga tko će raditi u svojoj struci i igrati za neki od velikih klubova", zaključila je Brčanka sa mostarskom adresom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije