Ostali sportovi

Gudeljević: Cilj Evropske sedmice sporta da se mladi aktiviraju

Gudeljević: Cilj Evropske sedmice sporta da se mladi aktiviraju
Foto: Srna | Cilj Evropske sedmice sporta da se mladi aktiviraju

Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević izjavila je danas u Brčkom povodom Evropske sedmice sporta da je svrha svih aktivnosti koje je Evropska unija pokrenula u okviru te manifestacije da se mladi aktiviraju i bave sportom.

Gudeljevićeva je istakla da, zbog virusa korona, ovogodišnji slogan Evropske sedmice sporta glasi "Budi aktivan kod kuće".

"Ukoliko se želimo baviti sportom, želimo biti aktivni, to možemo raditi i kod kuće, bilo gdje, samo treba da imamo volju da se pokrenemo", rekla je Gudeljevićeva novinarima i dodala da se Evropska sedmica sporta prvi put obilježava u Brčkom.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić zahvalio je Gudeljevićevoj što je upriličila održavanje ove manifestacije u tom gradu, koji je time postao dio velike evropske manifestacije koja promoviše sport i zdravo življenje.

"Ako kroz ovu aktivnost budemo ijedno dijete odvojili od računara i onoga što je boljka ovoga savremenog doba i usmjerili ga na bavljenje sportom, znači da smo napravili dobar rezultat", naglasio je Milić.

Gudeljevićeva i Milić su, nakon sastanka u Gradskoj vijećnici, na Trgu mladih posjetili izložbu sportskih rekvizita najboljih sportista svijeta, koja je dio privatne kolekcije amabasadora sporta BiH u Briselu Borisa Vrhovca.

Vrhovac je rekao da se među 70 izloženih dresova nalazi i oproštajni dres Maradone sa njegovim potpisom, kao i oprema Novaka Đokovića.

"Đokovićev reket je instaliran na Fakultetu za sport u Banjaluci. Ovdje su njegove patike, majica, šorts i znojnica. Tu možete da vidite i potpisane dresove Mesija, Kristijana Ronalda. Tu je Dončić, dva Bogdanovića, Blanka Vlašić", naveo je Vrhovac.

On je istakao da je trebalo mnogo vremena da dođe do svakog rekvizita i potpisa, ali da se isplatilo, te da mu je želja da se u Banjaluci otvori muzej sporta u kojem će izložiti sve prikupljene rekvizite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije