Ostali sportovi

Crvena zvezda i Mozzart dodijelili šampionske dresove Veležu

Crvena zvezda i Mozzart dodijelili šampionske dresove Veležu
Foto: N.N. | Crvena zvezda i Mozzart dodijelili šampionske dresove Veležu

Crvena zvezda je, u okviru saradnje s Mozzartom kroz akciju "Novi dresovi za nove šampione", i ovog mjeseca podijelila opremu koju nose prvotimci srpskog šampiona. Ovoga puta vrijedan poklon stigao je fudbalerima Veleža iz Nevesinja, kluba koji se takmiči u drugom rangu Istok lige Republike Srpske.

Predsjednik udruženja "crveno-bijelih" navijača u Nevesinju Siniša Grahovac izrazio je veliko zadovoljstvo ovom zajedničkom akcijom Crvene zvezde i Mozzarta, kroz koju se jednom mjesečno dijeli oprema srpskog fudbalskog velikana.

Akcija je organizovana po principu takmičenja i trajaće godinu dana. Uslov koji svaki klub mora da ispuni jeste da učlani minimum 20 ljudi u Crvenu zvezdu. Krajem svakog mjeseca praviće se presjek i dodjeljivaće se oprema onom klubu koji ima najviše učlanjenih.

"Ova akcija nam je dobro došla iz više razloga, prvi je taj što smo imali priliku da upoznamo ljude iz kluba s kojima smo uvijek fantastično sarađivali, a drugi je svakako donacija opreme za Velež koji sljedeće sezone slavi 90 godina postojanja. Naša ideja je da ugostimo Zvezdine veterane, kao što smo i prije tri godine učinili. Naše udruženje je formirano na dan osnivanja Crvene zvezde, što je neka vrsta simbolike. Imamo od 800 do 1.000 članova sa stalnim članskim kartama, takođe se trudimo da idemo na svaku utakmicu. Nije nam Marakana ni tako blizu, 450 kilometara, ali zaista nastojimo da u svakom trenutku pružimo podršku voljenom klubu", rekao je Grahovac.

Veliki broj prijatelja kluba iz Nevesinja došao je na svečani događaj u Trebinju, a saradnja Crvene zvezde i Veleža ima bogatu istoriju, jer su "crveno-bijeli" veterani poput Borovnice, Aćimovića i drugih dolazili tu da igraju fudbal i bili sjajno ugošćeni. Ogroman broj djece je takođe došao da Crvenoj zvezdi poželjeli sreću u narednoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije