Ostali sportovi

Danilo Stanišić ispunio obećanje i donio medalju

Danilo Stanišić ispunio obećanje i donio medalju
Foto: N.N. | Danilo Stanišić ispunio obećanje i donio medalju

Banjalučki džudista Danilo Stanišić sa Balkanijade, koja je proteklog vikenda održana u Budvi, vratio se sa medaljom oko vrata.

Član Džudo kluba Borac kaže da je cilj, ali i obećanje ispunjeno, jer je u martu ove godine i najavio da na Balkansko prvenstvo ide po neko odličje. Rečeno - učinjeno, Danilo je u kategoriji do 90 kilograma osvojio bronzu, a ona je mogla da bude i sjajnija da mu rival u polufinalu nije bio predstavnik Bugarske, koji je inače deveti džudista na svjetskoj rang-listi.

Ipak, talentovani džudista iza kojeg je sjajna godina, u kojoj se okitio i šampionskim krunama u RS i BiH, nastupa ne EYOF-u u Bakuu, kaže da je i te kako zadovoljan, jer ne treba zaboraviti da je sedamnaestogodišnji džudista imao ozbiljnu povredu koljena, koja ga je na duže vrijeme udaljila sa strunjača.

"Kao što sam i najavio, medalja na Balkanijadi je bila cilj i to sam učinio. Sada je to bila bronzana, a naredni put vjerujem da će biti i neko sjajnije odličje. Uvijek može bolje, ali moram biti zadovoljan rezultatima i napretkom koji postižem iz dana u dan u džudu", kazao je Stanišić, koji se ovim sportom bavi već punu deceniju.

Nema mnogo vremena za predah, jer narednog mjeseca su evropski kadetski kupovi u Grčkoj i Sloveniji, a u novembru u Mađarskoj.

"Spremam se za naredna takmičenja, a ovu bih priliku iskoristio da zahvalim treneru Milanku Mučibabiću, čovjeku ogromnog sportskog i životnog iskustva, čiji savjeti mi mnogo pomažu da napredujem. Mnogo mi znače nagrade i priznanja, ali ništa ne može da se mjeri sa bezrezervnom podrškom i razumijevanjem koje imam od svog oca Danka i cijele porodice. Oni su moj izvor snage i inspiracije", priča Danilo Stanišić i dodaje da zahvalnost za podršku duguje i kompaniji "Proteini.si", "Mikrofinu", Fitnes centru "4life" te Kabinetu predsjednika RS Željke Cvijanović.

Osim Stanišića, medalju u Banjaluku donio je i Branko Tadić, a član Zvijezde osvojio je zlato u kategoriji preko 90 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije