Ostali sportovi

Davidović: Za "Ljetnu školu sporta" 200.000 KM

Davidović: Za "Ljetnu školu sporta" 200.000 KM
Foto: Srna | Davidović: Za "Ljetnu školu sporta" 200.000 KM

Ljetna škola sporta Republike Srpske, koju organizuje Ministartsvo porodice, omladine i sporta RS, ove godine će okupiti oko 1.500 sportista , a od toga će oko 1.000 biti u Trebinju, gdje 30. juna prvi stižu plivači.

Ministarsvo je za ovaj projekat izdvojilo 200.000 KM, a finansiraće troškove smještaja i ishrane za 800 perspektivnih sportista iz RS i 50 iz Srbije.

"Ministarsvo već 18 godina se uspješno realizuje projekat 'Ljetna škola sporta'. Kao i prethodnih godina baza je u Trebinju, gdje će učestvovati 17 sportskih saveza, a 12 saveza će svoje aktivnosti, u okviru ovog projekta, organizovati u drugim regijama širom Srpske - na Jahorini, u Prijedoru, Kozarskoj Dubici, Višegradu.... Značaj organizacije ovakvih kampova je velik, sportisti imaju priliku da se druže, upoznaju jedni druge, ponesu najljepše uspomene iz kraja u kojem borave, a naravno i da se postvete sportskim aktivnostima zbog kojih su tu", rekla je Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

U okviru "Ljetne škole sporta" biće organizovane i edukativne radionice na kojima će biti aktuelene teme iz sporta.

Davidovićeva je istakla da ministarstvo godinama uspješno sarađuje sa Javnom ustanovom "Dom učenika" Trebinje te dodala:

"Tu su i Džudo klub 'Leotar', Javna ustanova 'Bazeni', 'Hidroelektrane na Trebišnjici', 'Elektroprivreda RS' i grad Trebinje, koji su nam pružili podršku u organizaciji."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije