Ostali sportovi

Derbi srpskih odbojkašica otišao na stranu one iskusnije

Derbi srpskih odbojkašica otišao na stranu one iskusnije
Foto: Facebook/Savino Del Bene SCANDICCI | Derbi srpskih odbojkašica otišao na stranu one iskusnije

Izašla je Maja Ognjenović na teren protiv bivšeg kluba, nekadašnjeg trenera i saigračica iz reprezentacije - i pobijedila.

Italijanski Skandići je na domaćem terenu poslije zanimljive borbe u četiri seta nanio prvi poraz turskom Ezačibašiju - 3:1 (25:14, 25:27, 27:25, 25:23).

Tijana Bošković i Jovana Stevanović ovog puta su morale da čestitaju kapitenu srpske reprezentacije, jer je bila dio definitivno boljeg tima večeras u Firenci.

Posebno dominantan Skandići je bio u prvom setu - gotovo je počistio ekipu Ferhata Akbaša sa terena. U naredna tri seta Tijana Bošković se pobrinula da se vodi velika bitka i da pitanje pobjednika sve vrijeme bude sasvim otvoreno.

Poslije loše odigranog prvog seta kompletne ekipe iz Istanbula, Boškovićeva je u drugom setu preuzela stvari u svoje ruke, postigla devet poena i donijela izjednačenje.

U nastavku je imala žestok obračun sa Ekatarinom Antropovom. Igrale su obe sjajno, publika je mogla da uživa kako u okršaju dva dominantna korektora, tako i u cjelokupnom ambijentu.

Skandići je kad je bilo najpotrebnije bio koncentrisaniji i sigurniji, a Ezačibaši je skupo prokockao šanse u finišu trećeg seta. Vodio je 24:22, pa onda i 25:24, ali set lopte nije iskoristio. Italijanke su preokrenule i uzele taj čin, a onda za nijansu lakše osvojile i naredni.

Tijana Bošković je zabilježila 28 poena u poraženom sastavu. Hande Baladin je stala na 11, dok je Jovana Stevanović imala pet. Na drugoj strani Ekatarina Antropova je zabilježila 32. Maja Ognjenović je na svom kontu imala dva.

Na polovini ligaškog dijela Skandići je prvi u grupi B sa učinkom 3-0, Ezačibaši je na drugom mjestu (2-1), Marica na trećem (1-2), a na dnu je Vašaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije