Ostali sportovi

Deseta godišnjica Jahorina Ultra Trail-a donosi novi izazov!

Deseta godišnjica Jahorina Ultra Trail-a donosi novi izazov!
Foto: N.N. | Deseta godišnjica Jahorina Ultra Trail-a donosi novi izazov!

Uzbuđeni smo što možemo najaviti desetu godišnjicu Jahorina Ultra Trail-a 2024. godine s uzbudljivim novim dodatkom našoj porodici trka.

Nadograđujući uspjeh prošlogodišnje Masters trke, ove godine idemo korak dalje i predstavljamo ULTRA trku dugu 100 milja.

JUT 2024. nudi različite opcije trka prilagođene svim nivoima trkača:

Mini: 10 km

Midi: 30 km

Maxi: 78 km

Ultra: 160 km (100 milja)

Ponosni smo što u ovu novu avanturu ulazimo kao dio grupacije Europe Trail Cup, i pored toga sve trke bodovane su ITRA – ULTRA 6 bodova, MAXI 4 boda, MIDI 1 bod.

Jahorina Ultra Trail pruža nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje trčanja u prirodi. Sa spektakularnim pejzažima i netaknutom prirodom, ova trka predstavlja izazov i priliku za istraživanje jednog od najljepših planinskih područja Balkana.

Za početnike i one koji žele iskusiti čaroliju trail trčanja bez prevelikih izazova, tu su Mini i Midi trke. Ove trke su idealne za uvod u svijet trail trčanja.

Za iskusne sportiste i elitne takmičare, tu su Maxi i Ultra trke. Maxi trka namijenjena za iskusne trkače koji žele testirati svoje granice. Sa potpuno novom jedinstvenom i zahtjevnom rutom, obećava uzbudljivo iskustvo i predivne pejzaže Jahorine i Trebevića.

Kruna Jahorina Ultra Trail-a je definitivno Ultra trka od 100 milja, s početkom na Prijevoru. Ovaj izazov je namijenjen najhrabrijim i najizdržljivijim trkačima. Proći kroz šume, preko planinskih vrhova i kroz divlje pejzaže ovog predivnog regiona predstavlja nezaboravno iskustvo za svakog trkača koji se usudi prihvatiti ovaj izazov.

Svaki učesnik će nekoliko dana prije ili neposredno pred početak trke preuzeti bogat startni paket s HG sportskom opremom. Zahvaljujući našoj posvećenosti, takmičari će uživati u besprijekornoj brizi i maksimalnoj sigurnosti koju pružaju GSS, Civilna zaštita, Vojska, medicinski tim i helikopterska podrška. Zdravlje i sigurnost takmičara su nam uvijek na prvom mjestu.

Prevoz za sve takmičare od Jahorine do starta Ultra trke na Prijevoru biće organizovan i besplatan. Zahvaljujući saradnji s RaceBase ekipom za mjerenje vremena, garantujemo vjerodostojnost i preciznost rezultata.

Na stazi će biti organizovane okrepne stanice s hranom i napicima, kako bi trkači imali podršku u pravom trenutku. Sa vidljivim oznakama i snadbjevene svim potrebnim namirnicama i tečnošću, naše okrepne stanice biće pravi vjetar u leđa tokom trke.

Jahorina Ultra trail se ističe prvenstveno po nagradnom fondu. Pored medalja, svi pobjednici trka dobiju vrijedne nagrade sponzora i novčane nagrade. Pobjednike Ultra trke u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuje glavna nagrada – AUTOMOBIL.

Pozivamo sve trkače i ljubitelje prirode da se pridruže ovoj nezaboravnoj avanturi i osvoje staze našeg predivnog regiona uz podršku tima od 250 ljudi koji rade na organizaciji Jahorina Ultra Trail-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije