Ostali sportovi

Dogovorena saradnja OK BiH i Vlade KS

Dogovorena saradnja OK BiH i Vlade KS
Foto: VLADA KS | Dogovorena saradnja OK BiH i Vlade KS

Predsjednik Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić posjetili su ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i tom prilikom dogovorili niz projekata koje će zajednički realizovati Olimpijski komitet i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo u okviru sporta i sportskog sistema BiH.

Ministar Magoda je iskazao punu podršku radu Olimpijskog komiteta BiH, te je usaglašeno da se objedine resursi kako bi stvorili što bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce.

„Strateški cilj je osigurati adekvatne uslove sportistima kako bi bili najbolji na svojim terenima, a da bi to postigli moraju se fokusirati isključivo na pripreme i trenažni proces. Zaključeno je da nijedan vrhunski sportista ne bi trebao razmišljati da li će imati osigurana finansijska sredstva, kako bi otišao na neko takmičenje.

Na sastanku je posebno izdvojen projekt podrške finalnim pripremama olimpijaca, evidentnih i potencijalnih kandidata za Olimpijske igre Pariz 2024“, saopšteno je iz Vlade KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije