Ostali sportovi

Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u
Foto: Screenshot | Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju direktora Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i direktora PJ tehnologije Nikole Bonačića Krešića, a danas poslijepodne advokat Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu.

Kako Hina nezvanično javlja, direktor HRT-ove produkcije Jozo Barišić razriješen je na vlastiti zahtjev i na njegovo mjesto sutra kao vršilac dužnosti direktora produkcije dolazi Josip Krajina, a Bonačić Krešić razriješen je takođe na vlastiti zahtjev još juče, a na njegovo mjesto kao vršilac dužnosti dolazi Marko Malnar.

Razrješenje Joze Barišića uslijedilo je nakon medijskih natpisa o navodno spornoj nabavci nekih programskih sadržaja iz spoljne produkcije, među kojima se spominje i serija ''Je li moglo drugačije'', na šta je početkom ove nedjelje upozorio i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HTV-u.

S druge strane, kako nezvanično javljaju hrvatski mediji, direktor tehnologije Bonačić Krešić razriješen je na lični zahtjev nakon što je, navodno, predloženo povećanje za pedesetak radnika u njegovoj poslovnoj jedinici.

Najnovijom odlukom glavnog direktora HRT-a Kazimira Bačića u ''starom'' su sastavu Uprave javne radiotelevizije u punom mandatu ostali direktor programa Renato Kunić i direktor poslovanja Mislav Stipić.

Ćosić kreće u spor s HRT-om

S druge strane, Mate Matić, advokat Drage Ćosića, potvrdio je da je njegov klijent danas dobio redovan otkaz zbog ponašanja te najavio kako zbog toga kreće u spor s HRT-om.

HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obaveze za nekoliko svojih radnika u vezi sa zloupotrebom ulaznica za Svjetsko fudbalsko prvenstvo (SP) u Rusiji.

Naime, nakon što su se četiri ulaznice za finale SP pojavile u prodaji, FIFA je zatražila od EBU (Evropska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

HRT je reagovao nakon što je "Jutarnji list" objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su učestvovali u preprodaji ulaznica za SP.

U utorak je DORH potvrdio da je Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu počelo istragu o preprodaji karata za Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije