Ostali sportovi

Druga pobjeda odbojkašica Srbije na Evrovoleju

Druga pobjeda odbojkašica Srbije na Evrovoleju
Foto: Odbojkaški savez Srbije | Druga pobjeda odbojkašica Srbije na Evrovoleju

Odbojkašice Srbije ostvarile su drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu, pošto su poslije četiri seta (16:25, 25:21, 25:20, 25:16) savladale selekciju Bugarske.

Aktuelne svjetske i evropske šampionke odigrale su dobar meč, ako izuzmemo prvi set u kojem su Srpkinje bile neprepoznatljivo slabe.

Od sredine drugog seta izabranice Zorana Terzića su se razigrale, do kraja meča nisu popuštale i zasluženo dolaze do trijumfa.

Najefikasnija u sastavu Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 24 poena, Tijana Bošković je imala 15, odnosno Stefana Veljković sedam.

Bugarsku je predvodila Nasja Dimitrova sa 18 poena, dok je Elitsa Vasileva postigla 16.

Srbiju u ponedaljak od 16 časova čeka duel sa Francuskom, koja je u prvom kolu pobijedila Bugarsku, ali je u drugom izgubila od Grčke.

Srpkinje nisu dobro otvorile meč, Tijana Bošković je u više navrata zaustavljena i Bugarska je znala to kako da iskoristi. Loše su igrale, međutim znalo se da, kada pronađu ritam, da će biti teško Bugarskoj da prati.

To se upravo desilo u drugom setu. Briljirala je Brankica Mihajlović, koja je bila najzaslužnija za preokret Srbije. Ubrzo se priključila i Tijana Bošković, kao i ostale djevojke, i do kraja meča se nije postavljalo pitanje pobjednika.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije