Ostali sportovi

Duška Kenjalo, odbojkašica Jedinstva: Osvajanje trofeja postalo navika

Duška Kenjalo, odbojkašica Jedinstva: Osvajanje trofeja postalo navika
Foto: N.N. | Duška Kenjalo, odbojkašica Jedinstva: Osvajanje trofeja postalo navika

Iako joj je tek 19 godina, odbojkašica Bimal Jedinstva Duška Kenjalo u svojoj kolekciji ima veliki broj trofeja i priznanja. Još od kadetskih dana naviknuta je na osvajanje titula, a kako ističe, nema razloga da se nešto mijenja i u budućnosti.

Kao veoma talentirana odbojkašica u Brčko je stigla još prije četiri godine iz rodne Dervente, a do danas je bezbrojno puta opradala taj status. Već odavno se nalazi u prvom timu, a kada je potrebno, pomogne i juniorkama. Tako je bilo i nedavno kada su Brčanke osvojile titulu prvaka Republike Srpske, čime je samo nastavljena dominacija najtrofejnijeg bh. kolektiva.

"Moram da izrazim posebno zadovoljstvo što već moju četvrtu godinu u Bimal Jedinstvu čuvamo trofej prvaka kako u seniorskim, tako i u mlađim pogonima tima", kaže devetnaestogodišnja velika nada bh. odbojke.

Pred vratima smo nove sezone Premijer lige BiH, u kojoj će "brčanske princeze" ponovo sloviti za jednog od najvećih favorita za šampionsku titulu. Pulenke Smaila Pezerovića su u pogonu još od početka avgusta i ulaze u završnu fazu pripremnog perioda.

"Poslije primorane pauze zbog epidemije, zahvaljujući trenerima i upravi imamo vrhunske treninge i uslove za treniranje. Sve je to, naravno, dosta strože zbog virusa, poštuju se mjere, redovno mjerenje temperature prije treninga i dezinfekcija, zbog sigurnosti tima. Poslije duge pauze od nekoliko mjeseci, u toku pripremnog perioda odigrali smo turnir u Palama, tu smo osvojile prvo mjesto i to nam je bila dobra uvertira za predstojeću sezonu", ističe Kenjalo.

Sjajna Dervenćanka naglašava da se ciljevi i ambicije njenog kluba ne mijenjaju već godinama, tako da će u narednoj sezoni isključivi cilj biti osvajanja trofeja u bh. takmičenjima. Takođe, u nadolazećoj sezoni očekuje da još više napreduje i bude važan kotač u igri Brčanki.

"Od naredne sezone očekujem dosta, samo što ostaje žal što ove godine nećemo igrati ništa osim Premijer lige i Kup takmičenja, posebno nakon našeg velikog uspjeha prošle sezone u MEVZA ligi kada smo osvojile bronzanu medalju. Što se mene lično tiče, nastaviću da se trudim i daću sve od sebe da pružim što bolje partije kako na treninzima, tako i na utakmicama", poručila je Duška.

Za kraj je dodala da bi jednog dana, ukoliko joj se pruži prilika, voljela igrati profesionalnu odbojku u nekom od evropskih klubova. Inače, početak nove sezone Premijer lige BiH zakazan je za 3. oktobar, a Bimal Jedinstvo na startu igra protiv Kule iz Gradačca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije