Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Džajiću i Perić-Ranković Specijalne nagrade Sportskog saveza Srbije

Džajiću i Perić-Ranković Specijalne nagrade Sportskog saveza Srbije
Foto: Tanjug | Džajiću i Perić-Ranković Specijalne nagrade Sportskog saveza Srbije
Tanjug

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u parastonom tenisu, dobitnici su Specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije (SSS) za 2018. godinu.

Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svijetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predjsednik  SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

"Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija", rekao je Dragan Džajić, jedan od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, uspješni funkcioner i sada počasni predsjednik Crvene zvezde.

Borislava Perić-Ranković, na ivici suza, istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.

"Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna", poručila je ona.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Zahvalnicu za doprinos dobio je i bivši atletičar i srpski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Dane Korica, sada generalni sektetar SSS-a.

Specijalno priznanje SSS-a je nagrada ustanovljena 2011. godine za zaslužne sportske radnike, sportiste, ljude koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije.

Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Ðoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016) i Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije