Ostali sportovi

Džan Šljivo pobijedio bolest pa napada titulu

Džan Šljivo pobijedio bolest pa napada titulu
Foto: N.N. | Džan Šljivo pobijedio bolest pa napada titulu
Vedran Radenović

Bosna i Hercegovina će 19. juna dobiti državnog prvaka u profi boksu u super velter kategoriji.

Rukavice će u KSC Vogošća ukrstiti Džan Šljivo i Siniša Gambelić, čiji meč je predviđen u šest rundi. Uz ovaj meč, koji će ujedno biti i gala borba večeri, biće održano i još nekoliko atraktivnih borbi, a podršku svom dosta mlađem kolegi Šljivi, dao je i Adnan Redžović, koji će nastupiti u jednoj od predborbi manifestacije „Noć šampion“.

Za mladog Šljivu, koji će tek napuniti 22 godine, ovo će biti deveti profesionalni meč, te ujedno i najvažniji u karijeri.

„Ulog je veliki. Ulog je titula prvaka BiH, koju smatram kao jednom od preduslova, koji moram ispuniti kako bi mogao ostvariti svoj krajnji cilj, a to je borba za jednu od prestižnih svjetskih titula“, kaže Šljivo.

On je ove godine već imao tri profesionalna meča.

„Ostvario sam sve tri pobjede nokautom, dva puta u drugoj i jednom u prvoj rundi, a ovaj put vjerujem da ću morati u ringu ostati i nešto duže, jer ispred sebe imam iskusnog i jakog protivnika. Nemam ništa protiv toga, jer mi je možda i potrebno da budem među konopcima koju rundu više, ali uopšte ne sumnjam u svoju pobjedu. Biće ovo pravi ispit za mene, te vjerujem da ću pokazati koliko zaista vrijedim“, dodao je Šljivo.

Mladi bh. bokser, koji je prije godinu dana pobijedio tumor, iza sebe ima već šest mjeseci napornih priprema i borbu protiv Gambelića će dočekati u najboljoj formi do sada.

„Svoju najveću borbu sam već dobio i sada želim sa navijačima i publikom dobiti borbu u ringu. Upravo mi je povratak u ring bio najveća motivacija da se izborim sa bolešću i prvo što sam uradio, kada su mi nalazi bili čisti, bio je odlazak na trening. Zbog boksa sam danas među živima i za boks ću dati sve. Ne postoje prepreke, koje se ne mogu preći, a vjerujem da će i publika uživati u jednom velikom sportskom spektaklu“, rekao nam je Šljivo.

Na manifestaciji u Vogošći planirano je sedam borbi: Džan Šljivo (BiH) - Siniša Gambelić (BiH) - 6 rundi – super velter, Adnan Redžović (BiH) - Kristian Kirilov (Bugarska) – 6 rundi – teška, Boško Mišić (BiH) - Vedran Šoškan (Hrvatska) – 4 runde – poluteška, Željko Stegić (BiH) - Vanja Dumitrov (Srbija) – 6 rundi – poluteška, Kenan Hanjalić (BiH) - TBA – 4 runde – teška, Petar Nosić (BiH) - TBA – 4 runde – poluteška, Marko Dmitrović (BiH) - TBA – 4 runde – velter.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije