Ostali sportovi

Džošua: Tukao bih se s MMA borcem, može i da grize

Džošua: Tukao bih se s MMA borcem, može i da grize
Foto: Ilustracija | Džošua: Tukao bih se s MMA borcem, može i da grize

Svjetski šampion u WBA i IBF kategoriji, Britanac Entoni Džošua rekao je da je spreman da uđe u ring i sa MMA borcem pod jednim uslovom.

Taj uslov je da nema pravila tehnike završnice (submission rule) koga ima u MMA oktagonima.

Priča je pokrenuta u jeku priprema za borbu između Konora Mekgregora i Flojda Mejvedera 26. avgusta.

Volim da se borim, uradio bih bilo šta. Možda bih i dobio batine. Jedina stvar koju ne bi mogli da rade je to pravilo završnice, ali sve ostalo mogu, da šutiraju, laktaju, grizu - šta god hoće", rekao je Džošua, prenosi BBC.

On je potom dodao da ne bi imao šanse sa protivnikom koji može da 'davi'.

"Potrebno je vrijeme da se nauči ta tehnika, vrijeme koje ja nemam ali kada je do čiste agresije i pravila borbe definitivno mogu da se borim, ostalo mi ne smeta i ne bi bilo problem", dodaje Britanac.

Džošua je nedavno rekao da mu je žao što se neće boriti protiv Klička jer se Ukrajinac povukao, ali mora da utanači datum borbe protiv Kurbata Puleva da ne bi ostao bez IBF pojasa. Mora da se bori i protiv Kubanca, Luisa Ortisa.

"Previše sam bio odsutan sa porodicom i moram da se vratim u stvarnost. Sjedenje na plaži i smežuranje prstiju nije život profesionalnog sportiste. Moram da se vratim rutini, organizujem se i održim disciplinu. Završio sam sa praznicima i vraćam se vojničkom načinu razmišljanja kojim inače živim", istakao je Džošua.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije