Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Džošua je ponovo šampion svijeta

Džošua je ponovo šampion svijeta
Foto: Tanjug/AP | Džošua je ponovo šampion svijeta
N.N.

Britanski bokser Entoni Džošua jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Amerikanca Endija Ruisa i ponovo postao svjetski šampion teške kategorije.

Sudije su glasale 118-110, 118-110 i 119-109.

U prvoj rundi smo vidjeli da je Džošua počeo nešto sramežnije i Ruis je bio taj koji je diktirao tempo, ali je momenat nepažnje bio dovoljan Džošui da zada jak kroše i "pocijepa" Ruisu arkadu.

Nije Ruis djelovao kao neko koga je to previše brinulo, pa je zadao dva dobra direkta, ali je Džošua počeo sjajno da se kreće i da to kombinuje prednjim direktom, pa je osvojio i rundu broj dva.

U trećoj rundi uopšte nije bilo dileme ko je bio bolji. Džošua je zadao 18 udaraca, naspram 9 Ruisovih. Posebno se izdvaja udarac u tijelo koji je Ruis primio u samom finišu treće runde.

Ruis se napokon probudio i to u rundi broj četiri. Savršeno je tempirao udarce i našao pravu distancu. Na njegovu žalost, Džošua je to brzo pročitao i vratio već u narednoj rundi, ali je Endi uvukao Entonija u svoj tip borbe i zasluženo prisvojio šestu rundu.

Do kraja borbe, Endi Ruis je uspio da dobije samo jednu rundu. Svaku njegovu grešku kažnjavao je Džošua, nije mu dozvoljavao da se približi, držao ga je na distanci i sjajno se kretao što je bilo sasvim dovoljno da povrati titulu svetskog prvaka teške kategorije.

"Prvo bih želio da se zahvalim Bogu. Ovo je bilo prelijepo prvi put, pa sam morao da ponovim. Čovjek kao ja nema pravo na izgovore. Navikao sam da nokautiram ljude i rekao sam sebi da moram da budem sve bolji i bolji. Nauka ovog sporta je da udaraš, a da ne primaš udarce i to sam ja radio. Gladan sam i pošten i želim da se zahvalim Ruisu na svemu, kao i njegovoj porodici", poručio je svetski šampion Entoni Džošua.

U ovim momentima Ruis je skočio i ugrabio mikrofon rekavši:

"Ko želi treću borbu?", na šta je Džošua odgovorio da je čuo publiku i da će treće borbe sigurno biti, a Ruis je dodao "Previše sam ga jurio i oklijevao da ga udarim".

Nema dileme da nas čeka spektakl u borbi broj tri. Pobjednik može biti samo jedan – Entoni Džošua ili Endi Ruis.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije