Ostali sportovi

Džošua odbio borbu s Hrgovićem

Džošua odbio borbu s Hrgovićem
Foto: Instagram | Džošua odbio borbu s Hrgovićem

Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju se bori protiv Amerikanca Gregorija Korbina u Vašingtonu. Neporaženom Hrgoviću to će biti prvi meč nakon što je u Zagrebu pobijedio Kevina Džonsona na bodove, a sada kreće u osvajanje Amerike.

Korbin ima omjer od 15-1, a uoči meča Hrgović je izjavio da on nije samo najbolji hrvatski boksač nego i svjetski.

Malo je nedostajalo da se Hrgović suoči s Britancem Entonijem Džošuom koji drži BF, WBA i WBO pojaseve. Hrgovića su ponudili Džošui umjesto dopingovanog Džarela Milera, ali od toga neće biti ništa.

"Shvatam da Džošua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa jer bi bio težak protivnik", prokomentarisao je Nise Sauerland, Hrgovićev promoter.

"Kada smo čuli da je Džarel Miler pozitivan na doping, kontaktirali smo Džošuine promotore i rekli da bismo uskočili u ovu borbu. Dali smo im natuknuti da je Filip spreman ako se Džošua želi s njim boriti. Ipak, shvaćam da Džošua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa jer bi bio težak protivnik", rekao je za RTL pa dodao:

"Morali bismo preuzeti ulogu izazivača za lov na titule tako da ćemo nastaviti inzistirati."

Budući da Džošua brani sve titule, promoteri su morali da traže novog protivnika.

Džošuu svi žele da vide protiv Vajldera ili Fjurija.

Dotad, Hrgović se sprema za meč u Vašingtonu, gdje ga čeka 38-godišnji Korbin koji je sedam i po godina proveo u zatvoru.

"Doći će do velikih borbi i svi ćemo imati korist. Mi ovdje rizikujemo živote pa dajte nam onda dogovorite da izravnamo nesuglasice", rekao je Amerikanac Vajlder nakon što je prošle subote za 137 sekundi nokautirao Dominika Breazjla za devetu odbranu WBC teškaškog pojasa.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije