Ostali sportovi

Džudisti Pantera šampionski

Džudisti Pantera šampionski
Foto: N.N. | Džudisti Pantera šampionski

Zbog izuzetnog rezultata - deset šampionskih medalja u seniorskoj konkurenciji, 11 srebrnih i 13 bronzanih, osvojenih na prvenstvu Republike Srpske u džudou, koje je 3. oktobra održano u Laktašima, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za upravu i takmičare DžK Panteri.

Ognjen Đuka, predsjednik džudo kluba Panteri, istakao je da su postignuti rezultati veoma bitni za klub, ali i za Bijeljinu.

"Od Gradske uprave smo uvijek imali podršku koja nam je neophodna za rad, zbog toga su ostvareni uspjesi bitni kako za klub, tako i za grad i potvrda su podrške lokalne zajednice. Takmičari su za Prvenstvo RS vršili pripreme na Gradskom stadionu, poštujući propisane mjere zaštite, tako da na kondiciju tima epidemiološka situacija nije bitno uticala, a to smo potvrdili generacijom koja je šampionska na nivou RS", istakao je Đuka.

Gradonačelnik Mićić zahvalio je Panterima na brojnim medaljama koje su donijeli u Bijeljinu i tako dostojno predstavljali grad na republičkom prvenstvu.

"Zbog toga je Gradska uprava odlučila da njihov uspjeh nagradi iznosom od 3.000 KM, pored redovnog iznosa koji dobijaju iz budžeta za svoj rad", najavio je Mićić.

On je naglasio da su nedavni ulazak OK Libera u Prvu ligu RS, kao i veliki rezultat Pantera, potvrda da Bijeljina s pravom nosi epitet Evropskog grada sporta.

"Preko 10.000 članova u više od 150 sportskih klubova razlog su zašto smo odabrani za ovu prestižnu titulu. U narednom periodu planirali smo izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane, a većinu školskih i sportskih sala smo renovirali, kako bismo što veći broj djece privukli sportu. Iz te masovnosti neminovno je da ispliva kvalitet", zaključio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije