Ostali sportovi

Džudistima ON1 24 medalje

Džudistima ON1 24 medalje
Foto: N.N. | Džudistima ON1 24 medalje

Takmičari Džudo kluba ON1 iz Sarajeva osvojili su 24 medalje na Prvenstvu Federacija Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju održanom u Vogošći džudisti ON1 bili su najbrojnija ekipa izdominiravši u svim omladinskim kategorijama

"Na Prvenstvu su nastupali uglavnom klubovi sa više decenijskom tradicijom, neki i dužom od 50 godina. Nama koji smo osnovani tek prije nekoliko godina upravo ta činjenica daje dodatni značaj svemu što smo postigli", rekao je trener i predsjednik Džudo kluba ON1 Karim Hebib i dodao:

"Satisfakcija je i veća pogotovo što smo nastupili sa mladim takmičarima koji tek počinju svoju karijeru. Ovo je još jedan dokaz i potvrda kvalitetnog i uspješnog rada koji smo započeli a čije plodovi tek očekujemo".

Iz ON1 su posebno ponosni na tim mladih takmičarki. Od njih šest koliko ih je nastupilo na Prvenstvu F BiH četiri su postale prvakinje. To su Amina Merjem Hebib, Zahra Handan, Narin Handan i Lejla Karić. Titulama viceprvakinja okitile su se Emina Ićindić i Azra Hadžić.

U muškoj konkurenciji Mustafa Hebib je osvojio dvije medalje u konkurenciji kadeta i juniora, te po jednu Benjamin Hasanović, Emin Borušić, Din Karišik, Ali Handan, Emir Sabljaković, Amor Bihorac, Omer Hadžić, Imran Sehović, Emin Šljivo, Ali Pupović, Zinedin Kadrić, Ismail Alibegović, Abdulah Šljivo, Bakir Gobeljić, Muhamed Šehović i Mesud Pupović.

"Ovaj uspjeh je plod i zbir kvalitetnog i predanog rada, ispravnog sistema, stručnosti, dobrih partnerskih i prijateljskih odnosa sa najznačajnijim džudo centrima i relevantnim pojedincima u svijetu kao i plod rada naše uprave kluba na čelu sa Adnanom Hadžićem", rekao je Hebib.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije