Ostali sportovi

Džudistkinja iz Banjaluke niže uspjehe: Borjana Marjanac postala prvak BiH

Džudistkinja iz Banjaluke niže uspjehe: Borjana Marjanac postala prvak BiH
Foto: N.N. | Borjana Marjanac, džudistkinja Borca iz Banjaluke, proteklog vikenda postala prvak BiH

Srećna, ponosna i iznenađena, riječi su kojima Borjana Marjanac, džudistkinja Borca iz Banjaluke, opisuje osvajanje titule prvaka BiH u kategoriji plus 78 kilograma.

Banjalučka džudistkinja proteklog vikenda osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu BiH, koje je održano u Lukavcu. Ovaj uspjeh dodatno dobija na težini kada se u obzir uzme to da Marjančeva između sedam i osam godina nije trenirala džudo.

"Tek tri mjeseca prije ovog prvenstva počela sam da treniram i trenirali smo svaki dan, nekada i dva puta dnevno. Bilo je teško s obzirom na situaciju sa virusom korona, ali se na kraju sav trud isplatio. Nisam trenirala sedam-osam godina jer sam se udala i rodila sam dvije djevojčice. Ovo je sjajan rezultat za mene", izjavila je Marjančeva, koja je prije pauze u karijeri bila prvak RS, BiH, ali i najbolja na Balkanu.

Osvajanjem titule prvaka BiH izborila je pravo učešća na Evropskom prvenstvo u Portugalu (april) i na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj (jun). Nada se da je pandemije virusa korona neće spriječiti da odmjeri snage sa najboljim džudistkinjama Evrope i svijeta.

"Nadam se da nas situacija sa virusom neće spriječiti da putujemo te da će Evropsko kao i Svjetsko prvenstvo biti održano. Naravno, to sve mnogo košta i nadamo se da ćemo imati pomoć, kako grada Banjaluka, tako i Republike Srpske. Tražićemo i sponzore, u svakom slučaju nema odustajanja", ushićeno je govorila Marjančeva, koja je na novom početku karijere.

Kategorija u kojoj je postala prvak BiH je ona u kojoj se takmiči bh. olimpijka Larisa Cerić, koja ovaj put nije učestvovala na takmičenju.

"Žao mi je što nisam imala priliku da se borim s njom, jer Larisa nije samo najbolja džudistkinja u BiH, nego i na Balkanu i u Evropi. Učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju i nadam se da će donijeti prvu medalju za BiH", rekla je Borjana.

Ponosni rezultatom koji je Borjana Marjanac napravila u Lukavcu bili su i svi u njenom klubu.

"Ona je sve tri borbe riješila maksimalnim rezultatom na ipon. I ovo je veliki rezultat za grad Banjaluku i za naš klub i ja kao trener veoma sam ponosan na nju", kazao je Mladen Vuković, predsjednik i trener Džudo kluba Borac, koji je ujedno i zahvalio svima koji pomažu klubu da funkcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije