Ostali sportovi

Elena Babić, povratnica u redove Bimal Jedinstva: MEVZA po našoj mjeri

Elena Babić, povratnica u redove Bimal Jedinstva: MEVZA po našoj mjeri
Foto: N.N. | Elena Babić, povratnica u redove Bimal Jedinstva: MEVZA po našoj mjeri

Saznavši da će Bimal Jedinstvo ove sezone igrati Srednjeevropsku ligu, pored Lige šampiona, odlučila sam da se vratim i da to bude moj idući izazov u karijeri, rekla je Elena Babić, povratnica u redove "brčanskih princeza" i prvo pojačanje ŽOK Bimal Jedinstva.

Nakon dvije sezone igranja van granica BiH, u ekipama Osijeka i Lugoža u Rumuniji, 21-godišnji korektor i nekadašnji kapiten juniorske reprezentacije BiH, odlučila je da se vrati u grad u kojem je odrasla i klub u kojem je prvi put osjetila odbojkašku loptu.

"Odgovor na sve je izazov. Naime, i sam odlazak iz Jedinstva po završetku srednje škole je bio plod toga. Imala sam osjećaj da sam spremna da odem, imala sam volju, želju i ambiciju da igram u stranoj ligi, da posjećujem druge gradove i poentiram u drugim dvoranama. Moja želja se ostvarila, jer sam igrala u Hrvatskoj... Dosta težak period za mene u kojem sam odrasla, čak više psihički sazrela nego igrački", naglašava 21-godišnja Brčanka i dodaje:

"Nakon toga je uslijedila nova sezona u Rumuniji, gdje smo postigli najveći uspjeh u istoriji kluba (peto mjesto i plasman u završnicu Kupa). Rado se sjećam svih trenutaka koje sam tamo provela i ponosna sam na svoju sada već bivšu ekipu i stručni štab".

Ambiciozna Babićeva tvrdi da se u Rumuniji igra prilično kvalitetna odbojka, što i nije baš slučaj u BiH.

"Liga kod nas još nije ni približna tom nivou. Moramo biti objektivni i reći da trenutno stanje bh. odbojke nije na zavidnom nivou, što u finansijskom, što u igračkom pogledu", kaže Babićeva.

U narednoj sezoni očekuje da njena nova-stara ekipa nastavi sa dominacijom na domaćoj sceni, ali i da ostavi značan utisak u drugim takmičenjima, prije svega u MEVZA (Srednjeevropskoj ligi).

"Smatram da je to jako dobra prilika da ova ekipa napokon dobije protivnike koji im se mogu ravnopravno suprotstaviti. Ovim ne želim da potcjenjujem druge timove u BiH. Smatram da će tek od ove godine Jedinstvo imati bolju predstavu u evropskoj odbojci, jer znamo da nam je u domaćem šampionatu mjesto isključivo na tronu. Ja želim da budem dio te 'izviđačke' ekipe i da zajedno stvaramo nove uspjehe u novom okruženju. Dobra će to biti odskočna daska za sve djevojke koje imaju želju da nekad u budućnosti nastave karijeru u inostranstvu ili da osjete ponos koji pruža nošenje dresa svoje države", zaključila je članica najtrofejnije bh. ekipe, dodavši da se još rado sjeća reprezentativnih nastupa, ocijenivši ih kao nezaboravne i najljepše u njenoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije