Ostali sportovi

Elvedina Muzaferija otputovala na pripreme u Francusku

Elvedina Muzaferija otputovala na pripreme u Francusku
Foto: Eledina Muzaferija Team | Elvedina Muzaferija otputovala na pripreme u Francusku

Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi uopšteno.

“Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uslove za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari - na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga”, poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Kuaquarelli i Davide Vezoni.

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u istoriji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba “ZE-2010” ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

“Ovo je, takođe, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uslove, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni”, rekla je Muzaferija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije