Ostali sportovi

Emina Cerić, talentovana stonoteniserka: Šampionka sa stotinak odličja

Emina Cerić, talentovana stonoteniserka: Šampionka sa stotinak odličja
Foto: N.N. | Emina Cerić, talentovana stonoteniserka: Šampionka sa stotinak odličja

Iako joj je tek 14 godina, talentovana stonotniserka iz Sarajeva, Emina Cerić u svojim vitrinama već oko stotinak odličja.

Višestruka je šampionka u katagorijama najmlađi kadeti (do 10 godina) i mlađi kadeti (12), a trenutno dominira u kadetskoj kategoriji, a kako igra uskoro bi je mogli vidjeti i među najboljim seniorkama BiH.

Nakon izvanrednih rezultata u BiH, ali i na međunarodnoj sceni, kadetska državna prvakinja je postala i kapitenka ove selekcije. Za „Nezavisne“ ističe da je reket prvi put uzela sa pet godina i od tada je počela velika ljubav prema stonom tenisu.

„Stoni tenis sam počela trenirati u petoj godini života. Od samog početka pa do današnjeg dana vrijedno treniram uz trenera Almira Dizdarevića u STK Sarajevo. Jednostavno volim ovaj sport i uživam kada igram“, kaže velika nada stonog tenisa u BiH.

Samo u proteklih 12 mjeseci ostvarila je niz sjajnih rezultata. Osvojila je prva mjesta na međunarodnom turniru u Dubrovniku, a zatim se u Banjaluci oktila šampionskom titulom BiH u kategoriji kadetkinje u singlu i dublu (do 15 godina). Uslijedila su zlatna odličja u Herceg Novom, zatim Beranima gdje je trijumfovala u konkurenciji juniorki i kadetkinja, a može se pohvaliti i drugom mjestom u seniorskoj konkurenciji. Sa odličjima se vraćala iz Tuzle, Trebinja, Bugojna, Sarajeva, Podgorice, Novog Sada, Slovačke...

„Mogu reći da sam zadovoljna rezultatima u posljednje vrijeme. Na nekim turnirima sam nastupila i u seniorskoj konkurenciji, što nije nimalo lako. Sada se spreman za nove izazove i brojna takmičenja. Učestvovaću na državnom prvenstvu U-21, što će biti veliki izazov za mene. Takođe, ove godine me očekuje Balkansko prvenstvo za mlade u Grčkoj, te Evropsko prvenstvo u Poljskoj“, ističe supertalentovana djevojčica.

Inače, Emina je deveti razred osnovne škole, koju nikako ne zapostavlja. Odličan je učenik, a kako ističe nailazi na razumijevanje svojih nastavnika kada mora putovati na neko takmičenje.

„Zaista bih se zahvalila svojim nastavnicima koji mi izlaze u susret. I dalje imam namjeru da se bavim ovim divnim sportom. Znamo svi da je on možda neatraktivan ovdje kod nas i ne može donijeti neku veliku zaradu, ali onaj ko je jednom zaigrao stoni tenis zna da se radi o veoma teškom sportu koji zahjetva mnogo rada i odricanja“, naglašava Emina i dodaje:

„Ja uvijek imam velike ciljeve, želja mi je da zaigram na najvećim svjetskim takmičenjima. U ovom trenutku želim da uđem među 100 najboljih. Ove godine sam u U-15 kategoriji, ali veoma brzo će doći i starije uzrasne kategorije“.

Emina je definitivno veliki biser bh. sporta, kojoj je kao i većini mladih sportista potrebna podrška nadležnih instituacija kako bi se i u budućnosti sa takmičenja vraćala sa medaljama oko vrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije