Ostali sportovi

Evropski kup u kik boksu: BiH treća u ukupnom poretku

Evropski kup u kik boksu: BiH treća u ukupnom poretku
Foto: N.N. | Evropski kup u kik boksu: BiH treća u ukupnom poretku

Nakon tri dana takmičenja na Ilidži završen je Evropski kup u kik boksu za kadete, juniore i seniore, koji je okupio čak 1.000 boraca iz cijele Evrope.

Pored bh. tima učestvovali su predstavnici Albanije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švajcarske i Turske.

Organizator Evropskog kupa bila je Kik boks akademija “Ilidža”, koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović.

Evropski kup održan u Areni Hills na Ilidži uvršten je i u zvanični kalendar Svjetske kik boks asocijacije koja je priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO). 

Organizatorima su, pored učesnika, čestitali i iz Evropske kik boks federacije predsjednik Istvan Kirali, sportski direktor Srđan Bugarčić te Romeo Deše koji su pratili mečeve na takmičenju tokom sva tri dana njegovog trajanja. 

„Takmičari iz BiH zauzeli su treće mjesto u ukupnom poretku. Hvala svim ljudima u klubu i saradnicima koji su uložili veliki napor da sve bude organizirano na vrhunskom nivou i da 1.000 takmičara iz 20 evropskih zemalja sa Ilidže ponese lijepe uspomene i da se vraćaju narednih godina. Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: opština Ilidža, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma. Hvala i medijima koji su nam dali veliku podršku proteklih mjeseci, kao i ljubiteljima borilačkih sportova iz cijele BiH koji su korektno navijali i bodrili svoje favorite. Ponosan sam na sve što smo uradili protekla tri dana i što su Ilidža i Kanton Sarajevo bili centar borilačkih sportova“, kaže Nermin Bašović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije