Ostali sportovi

Evropski kup za juniore ovog vikenda u Laktašima: Stiže džudo elita

Evropski kup za juniore ovog vikenda u Laktašima: Stiže džudo elita
Foto: Ustupljena fotografija | Evropski kup za juniore ovog vikenda u Laktašima: Stiže džudo elita

Evropski džudo kup za juniore biće održan ovog vikenda (subota i nedjelja) u Laktašima. Prema najavama, dolaze takmičari iz 24 zemlje, a takmičenje će biti bodovano za svjetsku rang-listu.

Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske, istakao je da je ovo prvi put da se Evropski džudo kup održava u RS, odnosno BiH.

"Imamo prema prijavama 236 takmičara iz 24 zemlje svijeta sa dva kontinenta. Ovo takmičenje je u zvaničnom kalendaru Evropske i Svjetske džudo federacije. Nama je čast da budemo tehnički organizatori, nadamo se da ćemo dobiti dobre ocjene i da će ovakva takmičenja, na neki način, postati tradicija. Zahvalio bih predsjedniku Džudo saveza BiH Branislavu Crnogorcu, koji je lobirao i koji je zaslužan što smo baš mi dobili organizaciju. Takođe veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS i gradu Laktaši", rekao je Pavlović i dodao:

"Imamo 26 takmičara iz BiH, ovo je jedna nova generacija. Među njima ima sjajnih pojedinaca koji tek treba da pokažu svoj kvalitet."

Prvi čovjek Džudo saveza BiH istakao je da je organizacija jednog ovakvog takmičenja značajan događaj za džudo sport u regionu. On je takođe istakao da se ovo takmičenje boduje za svjetsku rang-listu te da je ponosan što će upravo BiH biti domaćin.

"Džudo nije samo najtrofejniji olimpijski sport, nego je i naš savez poznat po odličnim organizacijama. Sve je spremno i bićemo ponosni organizatori. Iz dubine srca želim da zahvalim tehničkom organizatoru, koji je odradio ogroman posao. Mi smo ponosni što ćemo organizovati Evropa kup za seniore, Svjetsko prvenstvo U-18 i Evropsko prvenstvo do 23 godine", izjavio je Crnogorac.  

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta u Vladi RS, ističe da je ovo događaj koji na najboji način promoviše Republiku Srpsku. 

"Nadam se da ćemo biti odlični domaćini, a Ministarstvo sporta će kao i dosad podržavati džudo sport na više nivoa", kazao Đuran.

Miroslav Bojić, gradonačenik Laktaša, pred ovo takmičenje je istakao da je zadovoljan što su Laktaši promoter, a ujedno i centar svijeta kada je u pitanju džudo sport ovog vikenda.

Svečano otvaranje Evropskog džudo kupa za juniore je u subotu od 9.30. Uvodni program na rasporedu je oba dana od 10 časova, a finalne borbe od 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije