Ostali sportovi

Fener razmontirao Vakif, Drča blistala

Fener razmontirao Vakif, Drča blistala
Foto: CEV | Fener razmonitaro Vakif, Drča blistala

Sve mane Vakifbanka dolaze do izražaja u posljednje vreme. Dva poraza doživjeo je tim Đovanija Gvidetija od Koneljana, poslije kojih je eliminisan u Ligi šampiona, a onda je izgubio važan meč i u prvenstvu Turske.

Iako su Gabi Gimaraeš i drugarice uzele jedan set, u preostala tri može da se kaže da ih je Fenerbahče gotovo razmontirao - 3:1 (25:13, 22:25, 25:18, 25:21). Posebno dominantne Lavarinijeve djevojke bile su u prvom činu, u kom su rivalke ostavile na 13 poena.

Fener je poslije ovog trijumfa na učinku 21-1 i sa 64 boda se nalazi na prvoj poziciji. Ezačibaši je drugoplasirani sa istim skorom, ali tri boda manje. Vakifbank je na trećemmjestu sa 20-2 i 58 bodova.

Bojana Drča i saigračice su sinoć servisima izuzetno napale primače i libera Vakifa. Zabilježile su čak deset poena iz tog elementa - Meliha Diken je imala tri, Fedorovceva, Drča i Vargas po dva, a Asli Kalač jedan.

Najefikasnija u trijumfu bila je mlada Ruskinja Arina Fedorovceva sa 19 poena, Melisa Vargas je zabilježila jedan manje. Naša reprezentativka Bojana Drča je bila veoma zapažena na terenu, a upisala je i pet poena - jedan iz napada, dva bloka, dva asa.

U poraženom taboru najbolja je bila Gabi Gimaraeš sa 17 poena, a Ogbogu Čijaka je doprinjela sa deset. Srpkinja Bianka Buša ponovo nije dobila šansu na poziciji primača servisa. Gvideti je na ovom meču u startnu postavu stavio Gabi i Derju Čebečioglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije