Ostali sportovi

Fjodor Jemeljanenko, jedan od najboljih MMA boraca posjetio Republiku Srpsku i Kozaru

Fjodor Jemeljanenko, jedan od najboljih MMA boraca posjetio Republiku Srpsku i Kozaru
Foto: Instagram | Fjodor Jemeljanenko, jedan od najboljih MMA boraca posjetio Republiku Srpsku i Kozaru

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, Rus Fjodor Jemeljanenko , poznat kao "Posljednji imperator", ovih dana boravio je u Republici Srpskoj, a svoj odmor, poznati prijatelj srpskog naroda, iskoristio je da posjeti pravoslavne svetinje, kao i da oda počast nastradalim Srbima Kozare i Potkozarja od strane ustaškog terora.

Prema informacijama do kojih je došao portal fightsite.hr, Jemeljanenko je u posjeti kod svog prijatelja Željka u Novom Gradu. Između ostalog je posjetio i karate klub Rajko Crnobrnja Gligo.

Fjodor je u Republiku Srpsku došao prije svega na odmor pa je tako viđen na gradskoj plaži, gdje se okupao u rijeci Uni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

В гостях у моих друзей в Республике Сербской.

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on

Uz Fjodora je i njegov prijatelj Nikita Lušnjikov, a sam ruski borac objavio je nekoliko fotografija na svom Instagram profilu.

One su nastale u selu Prusci na obroncima planine Kozare. 

Jemeljanenko je već bio u manastiru Rakovica i poklonio se grobu patrijarha Pavla, a posjetio je i manastir Ravanica, zadužbinu kneza Lazara, i, kako je napisao na instagramu, poklonio se njegovim moštima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Монастырь Раковица. Поклонились Патриарху Павлу. Слава Богу!

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on

Slavni MMA borac je obišao i ostatke srednjevjekovne crkve Svetog Đorđa u okviru nekadašnjeg manastira Savinac i upoznao se sa monahinjom Teodorom, te pozvao pravoslavne hrišćanje da materijalno pomognu obnovu hrama.

Podsjećamo, Jemeljanenko je više puta do sada pokazivao omaž prema srpskom narodu u ringu i van njega, tako je učinio kada je među konopce zakoračio uz pjesmu "Vjera vječna, vjera slavna, naša vjera pravoslavna" Vladike Nikolaja Velimirovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije