Ostali sportovi

Fjuri: Sa Vajdlerom duel ove godine ili nema borbe

Fjuri: Sa Vajdlerom duel ove godine ili nema borbe
Foto: Wikipedia/arhiva | Fjuri: Sa Vajdlerom duel ove godine ili nema borbe

Tajson Fjuri, aktuelni šampion svijeta u superteškoj kategoriji u VBC verziji, najavio je da će se revanš sa Dionteom Vajldlerom održati do kraja godine ili se neće boriti.

"Kralj Cigana" je pobijedio Vajdlera u februaru ove godine tehničkim nokautom u sedmoj rundi poslije potpune dominicije. Odmah poslije toga duela Vajlder je potegao za klauzulom u ugovoru koja mu garantuje novu borbu sa Fjurijem.

Meč je prvobirno trebalo da se održi u julu, ali je otkazan zbog pandemije virusa korona. Kao novi datum utvrđen je 19. decembra u Las Vegasu, međutim kako sada stvari stoje do meča neće doći u Sjedinjenim Američkim Državama.

"U odličnoj sam formi i što se mene tiče mogao bih odmah da se borim. Spremam se za 19. decembar, ali svaka dva dana dobijam različite informacije. Želim svima da objavim da ću se ja boriti u decembru ili protiv Vajdera u Americi ili protiv Džo Blogsa u Britaniji. Što se mene tiče, sa Vajdlerom mogu da se borim i u Engleskoj bez prisustva publike. Ne želim da se sve prolongira za 2021. godinu. U tom slučaju neće biti meča", rekao je 32-godišnji Fjuri.

Vajdler i Fjuri su prvi meč imali tokom 2018.godine. Sudije su bodovale neriješeno, iako je po mišljenu većine stručnjaka Fjuri bio bolji. Tajson se u međuvremenu dogovorio da tokom 2021. ima dva meča protiv Entonija Džošue za zvanje apsolutnog šampiona svijeta. Prije toga Džošua mora da brani titulu u VBA verziji protiv Kurbata Puleva 12. decembra u Londonu.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije