Ostali sportovi

Fjuri dobio ponudu za borbu u kavezu s UFC legendom

Fjuri dobio ponudu za borbu u kavezu s UFC legendom
Foto: Twitter / Printscreen | Fjuri dobio ponudu za borbu u kavezu s UFC legendom

Glavni čovjek UFC promocije Dejna Vajt ponudio je Tajsonu Fjuriju borbu s Džonom Džonsom u kavezu nakon što su se prošle sedmice dvojica boraca posvađali na društvenim mrežama.

Legendarni svjetski prvaci u teškoj kategoriji dvojica su najboljih sportista na svijetu i smatraju se velikanima u svojim sportovima. Ali, s obzirom na Džonsovu hrvačku pozadinu i elitni nivo Fjurijevog boksa, široko se vjeruje da se nijedan čovjek ne bi mogao približiti pobjedi u disciplini onog drugog ako bi riješili da odmjere snage.

Prošle sedmice, Fjuri je bio izrevoltiran tvrdnjama komentatora Džoa Rogana u njegovom podkastu "The Joe Rogan Experience", kada je veteran oktogona izjavio da bi u uličnoj borbi sav svoj novac stavio na pobjedu Džonsa. Brzo je prozvao UFC prvaka u teškoj kategoriji, prije nego što je kasnije insistirao da se on bori u ringu.

A Vajt je sada rekao za "BroBible" da bi bio spreman organizovati super-borbu, rekavši: "Džon Džons je najopasniji tip na planeti. Nema rasprave, nema poricanja. Briga me što iko govori, mogu to pokušati izokrenuti, puno je ovih stvari mamac za klikove" rekao je Dejna.

Potom je dodao:

"Ako se Tajson Fjuri stvarno želi boriti protiv Džona Džonsa u UFC-u, ja ću to ostvariti, evo moje stvari, odmah: 'Tajsone ako si ozbiljan, javi mi', Fjuri i ja imamo dobar odnos. Sviđa mi se Tajson Fjuri i ako je ozbiljan, hajde da saznamo. Slušaj, možemo pričati koliko hoćemo, Tajson može pričati, Džon može pričati, ja mogu pričati, svi možemo pričati... ali učinimo to."

Nastavio je u istom tonu prvi čovjek UFC-a:

"Ako je Tajson ozbiljan onda svi to možemo učiniti. Slušajte, dobio sam Flojda Mejvedera da se bori, platili smo Flojda i dali mu cifru koju je želio. Ako je Tajson Fjuri ozbiljan i želi se boriti protiv Džona Džonsa u UFC-u, onda počnimo razgovarati."

Feud je započeo kada je Rogan insistirao na tome da bi Džons pobijedio u uličnoj tuči protiv "Romskog kralja" tokom nedavne epizode svoje emisije, govoreći gostu Endrjuu Šulcu: "Želiš razgovarati o tome ko je najopasniji čovjek na planeti? Ako su Džon Džons i Tajson Fjuri zaključani u sobi, sve svoje žetone stavljam na Džonsa", rekao je tada Džo, prenosi "Mirror"

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije