Ostali sportovi

Fjuri ima alternativu ako obračun s Usikom propadne

Fjuri ima alternativu ako obračun s Usikom propadne
Foto: Twitter / Printscreen | Fjuri ima alternativu ako obračun s Usikom propadne
Aleksandar Saradžić

Proslavljeni britanski bokser i vladar teške kategorije, ​Tajson Fjuri izjavio je da ima alternativu ako abračun sa Oleksandrom Usikom propadne. Britanac će nastaviti svoj put ka duelu sa Frensisom Nganuom.

Fjuri je bio upleten u duge pregovore sa suparnikom u teškoj kategoriji, Usikom, oko istorijske borbe za neosporan naslov, za koju se reklamiralo da će se održati ovog proljeća. Međutim, do sada se to još nije ostvarilo, a oba borca su ostala da razmjenjuju verbalne riječi na društvenim mrežama dok fanovi očekuju pozitivne vijesti o velikom meču.

A Britanac je ponovio svoju ponudu da odradi okršaj s rukavicama od 4 oz, koja je došla nakon nedavnog odlaska Nganua iz UFC-a kako bi postao slobodan agent.

"Nadam se da će se borba s Nganuom ostvariti," rekao je Fjuri za "GiveMeSport" kada je raspravljao o svojim opcijama ako okršaj s Usikom propadne.

"Jer ako se Usik ne dogodi kao što je ovaj mjesec koji dolazi, onda ću reći, 'U redu, idemo dalje i napravimo to s Frensisom Nganuom'. I želim staviti velikog Frensisa u kavez s rukavicama od 4 oz i baciti s njim veliku bombu. Riskantno je jer se Frensis u jednom trenutku smatrao najvećim udaračem u borilačkim sportovima. Dakle, s rukavicama od 4 oz, dovoljan je samo jedan udarac i sve je gotovo", dodao je "Romski kralj".

Tajson je prošle godine sugersao da bi bio otvoren za borbu mješovitih pravila s Nganuom, u kojoj bi se njih dvojica našli licem u lice nakon njegove pobjede nad Dilijanom Vajtom prošlog aprila, prenosi "Mirror".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije