SP Qatar 2022.

Ostali sportovi

Fjuri pozvao Džošuu: Danas potpiši ugovor o borbi ako nisi kukavica

Fjuri pozvao Džošuu: Danas potpiši ugovor o borbi ako nisi kukavica
Foto: Instagram/tysonfury | Fjuri pozvao Džošuu: Danas potpiši ugovor o borbi ako nisi kukavica
Tanjug

LONDON - Britanski bokser Tajson Fjuri pozvao je Entonija Džošuu da danas potpiše ugovor o njihovoj borbi u teškoj kategoriji, prenosi "Skaj sport".

"Moj promoter Frenk Voren ubijedio me je da se nastave pregovori sa tvojim timom, uprkos tome što znam da nećeš učestvovati u ovoj borbi. Rok je bio ponedjeljak. Dozvolio sam Frenku da nastavi sastanke sa tvojim timom. Sada imamo BT, DAZN i ESPN, zadovoljni su svime, spremni su za rokenrol. Vi tražite mnogo stvari, želite da budete kopromoteri iako ste dobrovoljni izazivač. Pogodite - rekao sam im da vam to daju, budite i vi kopromoteri. Željeli ste punu transparentnost, iako niste ravnopravni akcionari u ovom poslu. Znate šta sam rekao? Dajte im potpunu transparentnost, nemam šta da krijem, ne pokušavam nikoga da opljačkam, nikome nisam ukrao ni peni u životu. Sada imate potpunu transparentnost, sve je čisto i pošteno. Lopta je u tvom dvorištu, sine", istakao je Fjuri, koji je aktuelni svjetski šampion u teškoj kategoriji u WBC verziji.

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik odbranio je prije nešto više od mjesec dana titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO, pošto je u Džedi poslije 12 rundi podijeljenom odlukom sudija u revanšu pobijedio Džošuu.

Fjuri je prije nekoliko nedjelja saopštio da je postignut dogovor sa Džošuom o borbi, koja bi trebalo da bude održana trećeg decembra. Džošua je prihvatio uslove, ali je istakao da sve mora da prođe preko njegovih advokata i menadžmenta.

"Ako si muškarac i ako imaš bilo kakvu vrstu dostojanstva i ponosa, potpisaćeš danas ugovor. Nema više dana, nedjelja, mjeseci, imao su ugovor dvije nedjelje i još ga nisi potpisao. Pokaži javnosti da si zaista velika kukavica, koja znam da jesi, i nemoj da potpišeš. Ne zanima me da li ćeš potpisati ili ne, meni je svejedno. Ti si poražen, a ja sam svjetski šampion. Nema više šta da se uradi, svi su srećni. Neka se tvoj tim javi mom timu, biće dostupni tokom dana, kao što su bili u posljednje dvije nedelje. Potpišite ovaj ugovor. Neka britanski navijači dobiju šta žele. Nema bježanja, moraš da se boriš sa mnom. Ne možeš pobjeći, jer bes dolazi", istakao je Fjuri.

Fjuri (34) ima 32 pobjede i jedan neriješen rezultat u 33 profesionalne borbe. Džošua ima skor od 24 pobjede i tri poraza.

Britanski mediji podsjećaju da bi Usik i Fjuri mogli da se bore početkom naredne godine, ali da dogovor još nije postignut.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije