Ostali sportovi

Goran Delić boksuje protiv Ismaila Abdula: Za krunu i Andreu

Goran Delić boksuje protiv Ismaila Abdula: Za krunu i Andreu
Goran Delić boksuje protiv Ismaila Abdula: Za krunu i Andreu

Banjalučki bokser Goran Delić sutra će se u Laktašima boriti za titulu šampiona Evrope u WBA verziji u kruzer kategoriji a imaće najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri.

Riječ je o Belgijancu Ismailu Abdulu koji je do sada imao 61 borbu koju je 15 puta u svoju korist riješio nokautom, dva puta je bilo neriješeno a 20 puta je morao da prizna poraz.

"Nema sumnje da će mi ovo biti najteže iskustvo u ringu. Ako on slavi, izgubiću mnogo, a ako ja budem pobjednik, dobiću šansu da se borim za svjetsku titulu. Ulog je veliki pa ću dati sve od sebe da ga savladam prije isteka 12 rundi", kazao je Delić koji je u karijeri odradio 24 meča bez poraza.

Belgijanac kaže da je došlo vrijeme za prvi Delićev neuspjeh.

"Ovaj pojas sam izgubio prije tri godine i uz sve uvažavanje protivnika mislim da će opet biti moj. Znam koliko je dobar bosker Delić, ali mislim da ću ga pobijediti", poručio je Abdul.

Po prvi put Delićev meč će suditi internacionalci, a sudija u ringu biće Nijemac Manfred Kihler a bodovni arbitri su Francuz Žan Luj Leglan, Englez Pol Tomas i Španac Huan Manuel Garsija. Supervizor je Španac Huan Marija Asensio.

Ulog je veliki

Ako pobijedi Belgijanca, Delić će dobiti priliku da se bori za svjetsku krunu

Bokserski spektakl koji će početi u 20 časova u sportskoj dvorani u Laktašima osim glavne borbe donijeće još šest uvodnih. Amaterske borbe, kik-boks (lou-kik) do 71 kg: Zoran Kerkez (Vuk) - Aleksandar Nježić (Borac), do 60 kg: Rahim Garić (Gladijator) - Goran Lolić (Draženko Ninić), do 63 kg: Semir Delić (Tom Ket) - Marinko Matičić (Vuk), boks: do 81 kg: Jure Majić (Ljubuški) - Darko Kučuk (Slavija). Profesionalne borbe: kik-boks (lou-kik): do 91 kg: Mesud Selimović (Tom Ket) - Denis Marjanović (Draženko Ninić), boks: do 90,719 kg: Duško Pašić (Srbija) - Sanel Papić (Srbija).

Ovaj sportski događaj ima humanitarni karakter jer će sav prihod od ulaznica (tri KM) biti proslijeđen kao pomoć Andrei Lisac (16) koja očekuje transplantaciju srca u Beču.

"Hvala svima na pomoći i razumijevanju. Pozivam sve ljude da dođu na meč i kupe ulaznicu čime ćemo pomoći da Andrea što prije ozdravi", kazala je Ana Marija Lisac, Adreina rođena sestra.

Valujev u Banjaluci

Ruski div Nikolaj Valujev, bivši šampion svijeta u teškoj kategoriji u WBA verziji, je promotor meča Delić - Abdul. Valujev je večeras trebao da doputuje u Banjaluku, a za danas u 11 časova zakazan je prijem kod Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije