Ostali sportovi

Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste

Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste
Foto: RK Borac M:tel | Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste

Grad Banjaluka će za ovu godinu obezbijediti dodatnih 150.000 KM za finansijsku podršku sportistima i sportskim klubovima koji učestvuju na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su, u protekle tri godine, banjalučki sportisti uspjeli na više frontova da se probiju na međunarodnu scenu i da će Grad, uprkos složenoj ekonomskoj situaciji, obezbijediti dodatna sredstva kako bi pomogao nastup sportista na međunarodnoj sceni.

"Uglavnom je riječ o sportistima, koji nastupaju u individualnim sportovima, kao što su plivanje, borilačke vještine i atletika, ali imamo i niz klubova koji su uspjeli da se probiju na internacionalnu scenu", istakao je Radojičić.

Kada su u pitanju ekipni sportovi, Fudbalski klub Borac se vratio na međunarodni scenu, Rukometni klub Borac m:tel je duži niz godina učesnik evropskih takmičenja, Ženski košarkaški klub Orlovi igra regionalnu ligu, a tu su i odbojkašice BL voleja navode iz Gradske uprave.

Radojičić je istakao da su nastupi banjalučkih sportista prilika da se klubovi ali i grad afirmišu i na međunarodnoj sceni.

Odluka o dodadnoj finansijskoj podršci banjalučkim sportistima trebalo bi da bude usvojena na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana 2. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije