Ostali sportovi

Grad uz odbojkašice BL Voleja

Grad uz odbojkašice BL Voleja
Foto: N.N. | Grad uz odbojkašice BL Voleja

Odbojkašice Banjaluka Voleja spremaju se za velike izazove, koji ih očekuju u Srednjeevropskoj ligi i CEV kupu, drugom po rangu evropskom takmičenju, a podržka stiže i od grada Banjaluka. Grad će izdvoji oko 50.000 KM za ovaj uspješni banjalučki klub koji je osnovan prije 10 godina.

"Ove sezone nas očekuju ozbiljni izazovi u evropskom i regionalnom takmičenju, kao i završnici prvenstva BiH, i nadamo se nastavku podrške institucija i prijatelja sporta, kako bismo kvalitetno predstavljali Banjaluku i učvrstili klub koji će rasti iz godine u godinu", rekao je Slađan Cvijanović, predsjednik BL Voleja na konferenciji za medije i istakao značaj podrške grada u razvoju BL Voleja, vicešampiona BiH i učesnika finalnog turnira Kupa BiH.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će Grad i ovoga puta biti uz sport i da je rebalansom budžeta BL Volej dobio dodatnih 20.000 KM za Srednjeevopsku ligu, te da je ukupna podrška više od 50.000 KM.

"Čestitke BL Voleju na uspjesima i na dovođenju međunarodnih utakmica u naš grad. Banjaluka je gladna kvalitetnog sporta, naša publika dobro zna šta su kvalitetni rezultati jer imamo osvajače evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja. Pred nama je dobra sezona kada je riječ o kolektivnim sportovima jer je nekoliko banjalučkih klubova izborilo nastupe u međunarodnim takmičenjima i sigurno ćemo u 'Boriku' gledati dobre utamice", rekao je Radojičić i dodao:

"Želim odbojkašicama uspjeh, posebno zato što ženska i muška odbojka u Banjaluci imaju potencijal rasta. Na primjer, RK Borac M:tel će mnogo teže dostići visine na kojima je bio, a odbojka tek treba da dostigne najbolje trenutke. Vjerujem da sa BL volejem i drugim ekipama postoji potencijal da se naprave ti rezultati, da se privuku publika i sponzori, a sa tim bi trebalo da dođu još veći uspjesi."

Da bi uspjeh bio moguć, osim kvalitetnog rada potrebne su i finansije. Potreban budžet za narednu sezonu BL Voleja je 260.000 KM, a samo za učešće u Srednjeevropskoj ligi je potrebno oko 150.000 KM.

"Srednjeevopsku ligu organizuje Srednjeevropska odbojkaška federacija, a od ove godine prvi put igraju klubovi iz BiH, Bimal Jedinstvo i BL Volej. Osim bh. klubova su je još šest klubova iz Slovenije, Hvatske i Slovačke. Želim da se zahvalim odbojkaškim savezima RS i BiH koji su podržali naše učešće u Srednjeevropskoj ligi bez obaveza učešća u ligaškom dijelu Premijer lige BiH tako da ćemo učestvovati u mini ligi za prvaka", rekao je Duško Ovuka, direktor kluba i istakao zadovoljstvo što će klub učestvovati u jakom CEV kupu, za koji će žrijeb biti održan sutra:

"U CEV kupu predstavnike ima 20 zemalja, a tu se nalazi i BiH zahvaljujući rezulatima, prije svega, Bimal Jedinstva, 24 kluba su obezbijedila učešće u prvom krugu, a nakon prvog kruga nam se pridružuje osam poraženih timova iz kvalifikacija za Ligu šampiona."

Nenad Talić, direktor JU SC "Borik" izrazio je da zadovoljstvo što će se igrati dosta dobrih utakmica u dvorani "Borik" te obećao da će se svi potruditi da klubovi imaju najbolje uslove.

Podrška Veljka Bašića

Veliku podršku VL Volej ima od Veljka Bašića, selektora muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore, koji ima veliko odbojkaško znanje.

"Treba više raditi na tome da pokažemo da imamo mjesto u evropskim takmičenjima. Sam izlazak BL voleja na evro scenu daje drugu dimenziju u odbojci i organizaciji i prezentaciji sporta u gradu i RS. Od ovog momenta ne predstavljamo samo klub, već i grad, to je čast, ali osjećamo i pritisak", rekao je Bašić.

U prvoj sezoni u Srednjeevropskoj ligi ne očekuje čudo.

"Nemamo ni igrački ni finansijski potenicijal da konkurišemo svim ekipama, ali iskustvo koje ćemo dobiti je bitno zbog sljedeće sezone."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije