Ostali sportovi

Grbić: Pobedili bismo Ruse u finalu

Grbić: Pobedili bismo Ruse u finalu
Foto: Tanjug | Grbić: Pobedili bismo Ruse u finalu

Odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Beograd poslije osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izabranici Nikole Grbića su iz Krakova, preko Varšave stigli na aerodrom Nikola Tesla, gdje su dočekani aplauzima i ovacijama.

"Pomešane su emocije zbog poraza u polufinalu i neprespavane noći. Zadovoljan sam i ponosan što smo napravili podvig, ali i razočaran, posebno nakon finala. Iz iskustva u velikim mečevima sa Rusima, ubeđen sam da bismo pobedili i sada nosili zlato", rekao je Grbić na konferenciji za medije.

Grbić posebno ističe da mu je drago zbog bronze jer u Evropi postoji 10 selekcija koje mogu ravnopravno da se bore za medalje.

"Da nam je neko pre takmičenja ponudio bronzu oberučke bismo je prihvatili. Konkurencija je jaka, to je interesantno za odbojku i gledaoce, ali nama baš i nije. Biti među tri u Evropi, u bilo čemu, je veliki uspeh, nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet medalja".

Kapiten Dragan Stanković istakao je da je ekipa sazrela i pokazala da može mnogo.

"Bili smo blizu finala, ali desilo se to što se desilo. Uspeli smo da prevaziđemo takav momenat u emotivno teškom meču. I da smo izgubili ne bih imao šta da zamerim ekipi", naveo je Stanković, koji nije želio da odgovori da li je odigrao poslednji meč u reprezentaciji.

Najbolji bloker prvenstva Srećko Lisinac izrazio je zadovoljstvo zbog individualnog priznanja, ali naglasio da je nagrada plod timskog rada.

"Pali smo na dno posle poraza od Nemačke, a toliko smo radili za uspeh. Uspeli smo da se podignemo i damo više nego što smo mogli", poručio je Lisinac.

Njegov saigrač Nemanja Petrić ocijenio je da bronzana medalja za njega ima veći značaj.

"Ceo tim je pokazao veliko srce, odigrali smo 10 setova za manje od 24 sata. Mnogima nije delovalo da ćemo se vratiti, ali ova ekipa nikad ne odustaje. Zato ova bronza ima jači sjaj", zaključio je Petrić.

Srbija je osvojila 11. kontinentalno odličje, osmu bronzu, pobjedom nad Belgijom 3:2 u meču za treće mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije