Ostali sportovi

Haring obukao žutu majicu, Selimović 11. u drugoj etapi

Haring obukao žutu majicu, Selimović 11. u drugoj etapi
Foto: N.N. | Haring obukao žutu majicu, Selimović 11. u drugoj etapi

Poljak Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovja pobjednik druge etape 60. Trke kroz Srbiju koja je vožena danas od Mionice do Požarevca je (3:27, 38 časova), a najviše razloga za zadovoljstvo imao je član Dukle Martin Haring koji je obukao žutu majicu. Odličan je bio i mladi bh. bicklista Husein Selimović koji je bio 11. u drugoj etapi.

Slovak Martin Haring je na najbolji način iskoristio nemogućnost Rusa Romana Maikina da nastavi u ritmu kakav je imao prvog dana (pobijedio u prvoj etapi) i sada ima najveće šanse za prvo mjesto u generalnom plasmanu. On će u posljednju etapu ući sa prednošću od tri sekunde u odnosu na Haimea Kastrilja Zapatera iz španske Kern farme.

"Imali smo fantastičan dan, ali moramo da imamo još jedan takav. Momak iz Španije mi je za petama, tako da moramo biti na visini zadatka i u posljednjoj etapi. Nadam se da ćemo uspjeti jer bi mi to bila jedna od najvećih pobjeda u karijeri", rekao je Haring.

Foto: Trka kroz Srbiju

Srećan je bio i Pjaskovi koji je priznao da se nadao da će neko od njegovih kolega obući žutu majicu.

"Imali smo dva cilja - etapnu pobjedu i preuzimanje vođstva u generalnom plasmanu. Ispunili smo jedan i ne možemo da budemo nezadovoljni", rekao je Pjaskovi.

Pjaskovi je danas slavio ispred Romana Markeza iz španske Kern farme i Matveja Nikitina, iz kazahstanskog tima Vino Astana .

U najvećem dijelu trke u glavnoj grupi je bio i reprezentativac Srbije Dušan Rajović, ali je u finišu bio sporiji.

Organizator trke je stigao ada su odlični domaćini bili i Mionica i Požarevac, čiji je gradonačelnik Saša Pavlović iz ruku direktora trke Vladimira Kuvalje dobio priznanje za najboljeg domaćina decenije na najstarijoj trci u regionu.

Sutra je na programu posljednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada u dužini od 80 kilometara, koja je pogodna za sprintere.

Podsjetimo da je juče na Jahorini starovalo 98 biciklista iz 14 ekipa i da učestvuju timovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Španije, Bugarske, Austrije, Češke, Poljske, Kine i Kambodže, Srbije, BiH...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije